← Δελτία Τύπου

Skills4Jobs | REGENERATION και ΣΕΒ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Skills4Jobs: Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, ξεκινά με δύο πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ReGeneration.

Skills4Jobs: Η νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, ξεκινά με δύο πιλοτικά προγράμματα σε συνεργασία με το ReGeneration.

Περιλαμβάνει δράσεις ανάπτυξης γνώσεων και δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης νέων με τη συμμετοχή επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΒ.

Μια νέα δυναμική πρωτοβουλία που έχει στόχο να προσφέρει στο ανθρώπινο δυναμικό τις γνώσεις και τις δεξιότητες που ζητούν οι σύγχρονες, οργανωμένες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις και να διασυνδέσει τους νέους της χώρας με την αγορά εργασίας σχεδίασε και υλοποιεί ο ΣΕΒ, ξεκινώντας με δύο πιλοτικές δράσεις σε συνεργασία με το ReGeneration.

Το «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές» και το «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής» απευθύνονται σε νέες και νέους που έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα από την τεχνολογική και τεχνική εκπαίδευση. Ειδικότερα, οι δύο δράσεις του Skills4Jobs περιλαμβάνουν:

  1. Ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων για τους Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ και για τους Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ).
  2. Ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων (soft skills),
  3. Συμβουλευτική & Μentoring, και
  4. Απασχόληση για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών με ανταγωνιστικούς μισθούς σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Όπως τονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Με χαρά, αλλά και με την ελπίδα να είμαστε όσο περισσότερο χρήσιμοι για τις επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ και για τις νέες και τους νέους, ξεκινάμε σήμερα το πρόγραμμα Skills4Jobs. Στοχεύουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις-μέλη μας να βρουν ανθρώπινο δυναμικό με κατάλληλες δεξιότητες, να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους μας, επενδύοντας στην κατάρτιση και την απασχόλησή τους, και να συμβάλλουμε με πρακτικό και ουσιαστικό τρόπο στη βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της χώρας, μέσα από τη διευκόλυνση της μετάβασης των αποφοίτων στη σύγχρονη αγορά εργασίας».

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director του ReGeneration σημειώνει: «Από τη γέννηση του ReGeneration, ήμασταν πεπεισμένοι πως η κύρια οδός για εκθετική και υγιή ανάπτυξη, είναι μέσω στρατηγικών συνεργειών. Πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της πολυσυμμετοχικότητας, σήμερα εγκαινιάζουμε μία από τις πιο στρατηγικές μας συνεργασίες, επιδιώκοντας από κοινού με τον ΣΕΒ, το χτίσιμο μιας ακόμα γέφυρας μεταξύ εργατικού δυναμικού και αγοράς εργασίας. Αξιοποιώντας πλήρως την τεχνογνωσία των 90 και πλέον ακαδημιών του ReGeneration, τις 700.000+ ώρες εκπαίδευσης, καθώς και τις 2.600+ προσλήψεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος, ενώνουμε δυνάμεις με έναν από τους ισχυρότερους θεσμικούς φορείς της χώρας, εκπονώντας, για αρχή, 2 διαφορετικές πιλοτικές ακαδημίες, με στόχο τον εξοπλισμό των συμμετεχόντων με όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, αλλά και την καθολική απορρόφησή τους από αυτήν».

Περισσότερες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 5η Ιουλίου 2022. 

Μέγας χορηγός των προγραμμάτων Skills4Jobs του ΣΕΒ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ Στρατηγικοί Χορηγοί τα Ελληνικά Πετρέλαια Συμμετοχών Α.Ε. και ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ και Χορηγοί η CENERGY HOLDINGS S.A., η ELVALHALCOR A.E., η GOLDAIR CARGO, ο OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και η ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε..

Σχετικά με τον ΣΕΒ

Ο ΣΕΒ υποστηρίζει και προωθεί με συνέπεια την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα από το 1907. Είναι η ανεξάρτητη φωνή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας περισσότερο από το 40% της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα. Ως κοινωνικός εταίρος, συμμετέχει στον εθνικό και ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκει σταθερά και με συνέπεια τη συνεργασία με την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους για την προώθηση και υλοποίηση των κατάλληλων πολιτικών. Ο ΣΕΒ, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υποστηρίζεται αποκλειστικά από συνδρομές και χορηγίες των μελών του. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.sev.org.gr

Σχετικά με το ReGeneration  

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία. Δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’ και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στη χώρα. Μέχρι σήμερα 2.600+νέοι/ες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε 925+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους/τις υποψηφίους ανέρχεται στο 92%, ενώ έχουν προσφερθεί 690.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola και The Hellenic Initiative. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr.