← Δελτία Τύπου

Διπλά “χρυσό” το ReGeneration στα πρώτα Women Empowerment Awards 2022

Σημαντικές διακρίσεις για τις πρωτοβουλίες που προάγουν την επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων γυναικών.

Σημαντικές διακρίσεις για τις πρωτοβουλίες που προάγουν την επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων γυναικών

Αθήνα, 7 Ιουλίου, 2022: Ακόμα μια μεγάλη διάκριση έλαβε το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης για νέους και νέες πτυχιούχους, στα νεοσύστατα Women Empowerment Awards που πραγματοποιούνται από την Boussias, με στόχο να αναδείξουν το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των πρακτικών σχετικά με τη γυναικεία ενδυνάμωση και τις ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα.

Η διπλή, χρυσή διάκριση που αφορά αφενός στο “ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια ολιστική πρωτοβουλία για την γυναικεία επιχειρηματικότητα και αφετέρου στο σύνολο των προγραμμάτων του ReGeneration που αλλά και για το σύνολο των προγραμμάτων του ReGeneration που προωθούν την ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας, έρχεται ως επιβεβαίωση της δέσμευσης του οργανισμού για παροχή ουσιαστικής μεταπανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ευκαιριών απασχόλησης,  με μια σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών και προγραμμάτων ενδυνάμωσης νέων γυναικών.

Σύμφωνα με την Ε.Ε., η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση του Δείκτη Ισότητας των Φύλων, ενώ, σύμφωνα με έρευνα του Women on Top,  μετά την πανδημία στην Ελλάδα, το 63% των γυναικών δηλώνει πως αναμένει αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά στην είσοδο και την εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας για τα επόμενα 5 έτη. Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε αυτές τις προκλήσεις, το ReGeneration επενδύει σταθερά σε στρατηγικές συμπράξεις με εταιρείες (Microsoft, Google.org, Ernst & Young, ΑΒ Βασιλόπουλος) και δημόσιους φορείς (Πρεσβεία των  Η.Π.Α. στην Αθήνα), καθώς και σε συνέργειες με Μ.Κ.Ο. (Women on Top), δημιουργώντας καινοτόμα προγράμματα στο πλαίσιο του ReGeneration Academy, της θερμοκοιτίδας up/re-skilling του προγράμματος.

Τα βραβεία

  • Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία  Women Education & Skilling για το “ReGeneration FEMpowerment Initiative” με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της Α.Β. Βασιλόπουλος.

    Το ReGeneration με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσίασαν από κοινού, για πρώτη φορά, το ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών.

Η εν λόγω στρατηγική σύμπραξη αποτελείτο από δύο θεματικούς πυλώνες:

  1. The Academy: η πρώτη ειδικά σχεδιασμένη Ακαδημία με έμφαση στη νεανική γυναικεία επιχειρηματικότητα για νέες έως 35 ετών που υλοποίησε το ReGeneration, με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια του Women on Top και που περιλάμβανε διαδραστικά capacity building workshops, ομιλίες, εξειδικευμένη εκπαίδευση και mentoring, καθώς και δύο tailor-made learning paths σε soft & entrepreneurship skills που σχεδίασε το ReGeneration σε συνεργασία με το LinkedIn Learning.
  1. The Masterclass Series: μια πρωτοποριακή σειρά δέκα ομιλιών και workshops από ένα κορυφαίο roster ομιλητριών/τών από όλο τον κόσμο. Τα Masterclasses ήταν ανοιχτά για το ευρύ κοινό και είχαν στόχο να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες και να δώσουν “τροφή για σκέψη”, αλλά και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα έμφυλης ισότητας, επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.
  • Β) Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Public Sector & NGOs για το σύνολο των προγραμμάτων του ReGeneration που υποστηρίζουν επαγγελματικά τις νέες γυναίκες.

Με πυξίδα μια ολιστική προσέγγιση για την έμφυλη ισότητα και την ενδυνάμωση των νέων γυναικών, ιδίως σε τομείς που υπό-εκπροσωπούνται σημαντικά, το ReGeneration υλοποίησε μια σειρά προγραμμάτων με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων, την ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας και την ένταξη περισσότερων νέων γυναικών σε οργανικές θέσεις εργασίας στον κλάδο της Τεχνολογίας. Σύμφωνα με τον Πίνακα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για το 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα κατατάσσεται 26η, με μόλις το 16,4% των γυναικών να δηλώνουν εξειδικευμένες επαγγελματίες που απασχολούνται στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

 Μέσα από το ReGeneration Academy, το οποίο περιλαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση (80-250 ώρες) σε καίριους τομείς της αγοράς και ευκαιρίες απασχόλησης σε δίκτυο 1600 εταιρειών, δημιουργήσαμε 4 εξειδικευμένες Ακαδημίες αποκλειστικά για νέες γυναίκες:

  • ReGeneration Academy 4Women in Tech-Project Management powered by Microsoft
    • ReGeneration Academy on female IT Career Pathways σε συνεργασία με την INCO Academy – Work in Tech, με την υποστήριξη της Google.org
    • ReGeneration Academy for Women in Data Engineering powered by EY
    • ReGeneration Academy 4Women In Software Quality Assurance – Testing powered by Microsoft 

Στο σύνολο των προγραμμάτων που στηρίζουν τις νέες γυναίκες προστίθεται και η σύμπραξη με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και την ΑΒ Βασιλόπουλος,  για την υλοποήση του “FEMpowerment Initiative”.

Οι βραβεύσεις αυτές επισφραγίζουν την αυγή μιας νέας εποχής για το ReGeneration και λειτουργούν ως κινητήριος δύναμη για διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος, στηρίζοντας ουσιαστικά και πολυεπίπεδα τις νέες της χώρας ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο και πιο ισότιμο “σήμερα”!

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία. Δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’ και απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στη χώρα. Μέχρι σήμερα 2.600+νέοι/ες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε 925+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους/τις υποψηφίους ανέρχεται στο 92%, ενώ έχουν προσφερθεί 690.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola και The Hellenic Initiative. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram και το LinkedIn