Πολιτική Απορρήτου

Υπεύθυνος Επεξεργασίας. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Global Shapers Athens Hub, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κλεισόβης, αρ. 8, (Αρ. ΓΕΜΗ 143248301000) [εφεξής η «Εταιρεία»] είναι διαχειρίστρια του διαδικτυακού τόπου www.regeneration.gr και δημιουργός και διοργανώτρια του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Προγράμματος ReGeneration. Η Εταιρεία είναι Υπεύθυνη Επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται στο πλαίσιο του Προγράμματος ReGeneration.

Νομική Βάση. Η Εταιρεία συλλέγει και επεξεργάζεται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (εφεξής προσωπικά δεδομένα) των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα ReGeneration και κατ’ επέκταση χρηστών του διαδικτυακού τόπου www.regeneration.gr με βάση τη συναίνεση την οποία αυτοί παρέχουν ελεύθερα και οικειοθελώς με τη δήλωση συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα ReGeneration, σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής σε αυτό. Η Εταιρεία, ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διασφαλίζει την τήρηση του εμπιστευτικού χαρακτήρα των προσωπικών σας δεδομένων και να εξασφαλίζει την από την πλευρά σας απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων που σας παρέχει η ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία που ισχύει για τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς.

Νομικό Πλαίσιο. Η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών του διαδικτυακού τόπου www.regeneration.gr και των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα ReGeneration υπόκειται στους όρους του παρόντος, τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (GDPR), καθώς και στους εκάστοτε ισχύοντες νόμους του εθνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε. Τα προσωπικά στοιχεία που συλλέγονται και τυγχάνουν επεξεργασίας από την Εταιρεία με τη ρητή συναίνεσή σας προκειμένου να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα ReGeneration είναι: Όνομα, Επώνυμο, E-Mail, Διεύθυνση, Τ.Κ., Πόλη, Χώρα, Τηλέφωνο, Ημερομηνία Γεννήσεως/Ηλικία, γένος φύλου, εθνικότητα, φωτογραφία, στοιχεία εκπαίδευσης, επαγγελματική σταδιοδρομία, στοιχεία σχετικά με τα προσωπικά ενδιαφέροντά σας, τα οποία επιλέγετε οι ίδιοι να γνωστοποιήσετε. Επίσης, κατά τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα ReGeneration, συλλέγονται στοιχεία που προκύπτουν από τα αποτελέσματα συμμετοχής σας σε τεστ δεξιοτήτων (Games Based Assessment) και στις ατομικές συνεντεύξεις, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τη συμμετοχή σας σε διάφορα στάδια του Προγράμματος. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες η παροχή στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού τους για την αποκατάσταση εξόδων που μπορεί κατά την αποκλειστική κρίση του να αναγνωρίσει το Πρόγραμμα κάθε φορά σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις που θα ορίζει. Η παροχή της συναίνεσής σας για τη χρήση από την Εταιρεία των ανωτέρω προσωπικών σας δεδομένων είναι αναγκαία και απαραίτητη για τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα ReGeneration.

Χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία αποκλειστικά και μόνο στο πλαίσιο άσκησης της μη κερδοσκοπικής δραστηριότητάς της για τους σκοπούς λειτουργίας, εκτέλεσης και ανάπτυξης του Προγράμματος ReGeneration, σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής σε αυτό, και τους Όρους Χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου www.regeneration.gr , όπως, ενδεικτικά:

για την επικοινωνία μας με εσάς, την ενημέρωσή σας για τις δραστηριότητές μας, για την εκτέλεση του Προγράμματος, σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής σε αυτό, από τη στιγμή που υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, για τη συμμετοχή σας στις διαδικασίες αξιολόγησης της υποψηφιότητάς σας, για τη συμμετοχή σας σε εκπαιδεύσεις, για τη συμμετοχή σας – εφόσον επιλεγείτε – στη λίστα υποψηφίων προς πρόσληψη από τις συνεργαζόμενες με το Πρόγραμμα εταιρείες, για τη βελτίωση του περιεχομένου και την ανάλυση της χρήσης του διαδικτυακού μας τόπου αλλά και του ίδιου του Προγράμματος, για σκοπούς προωθητικούς με απώτερο στόχο το Πρόγραμμα να συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού. Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία δεν έχει σκοπό εμπορικής αξιοποίησης. Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την Εταιρεία υπόκειται στην αρχή της αναλογικότητας, δηλαδή συλλέγονται και επεξεργάζονται μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως αναγκαία και πρόσφορα για την επίτευξη του σκοπού που επιδιώκεται.

Διατήρηση των δεδομένων. Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται από την Global Shapers για όσο χρόνο απαιτείται για την πραγματοποίηση των σκοπών του Προγράμματος όπως αναλύονται στους Όρους Συμμετοχής. 

Πιο συγκεκριμένα: 

  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων που δεν ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής του Προγράμματος, διαγράφονται εντός τεσσάρων (4) μηνών από τη λήξη του αντίστοιχου σταδίου επιλογής, 
  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των υποψηφίων που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα στάδια της διαδικασίας επιλογής και τα οποία γνωστοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, θα παραμείνουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Προγράμματος για δεκατέσσερις (14) μήνες από την ημερομηνία αρχικής υποβολής του βιογραφικού τους προκειμένου να υπάρχει η ευκαιρία αντιστοίχισής τους σε θέση Συμμετέχουσας Εταιρείας. Μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος, το Πρόγραμμα διατηρεί ως δεδομένα μόνο το ονοματεπώνυμο, το email και το τηλέφωνο των επιτυχόντων υποψηφίων (Alumni) ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος, αφενός για λόγους τεκμηρίωσης των εταιρικών συναλλαγών αφετέρου για ενημέρωσή τους για εκδηλώσεις του Προγράμματος και του ReGeneration, ανωνυμοποιώντας ή διαγράφοντας όλα τα υπόλοιπα προσωπικά τους δεδομένα. 

Δεδομένα δύναται να διατηρούνται για περισσότερο από τον αναγκαίο κατά τα ανωτέρω χρόνο σε περίπτωση που α) αυτό απαιτείται από το νόμο, β) εάν οι αρμόδιοι του Προγράμματος κρίνουν πως αυτά συνδέονται με υφιστάμενες ή/και ενδεχόμενες νομικές διαμάχες.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων σε κανένα τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο – εκτός εάν απαιτείται κοινοποίηση δεδομένων στα πλαίσια κάποιας από τις εδώ περιγραφόμενες περιπτώσεις.

Γνωστοποίηση / διαβίβαση δεδομένων. Η Εταιρεία γνωστοποιεί / διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτα φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία, ή/και παρέχουν υπηρεσίες, αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς λειτουργίας και εκτέλεσης του Προγράμματος ReGeneration.Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες για τη λειτουργία κι εκτέλεση του Προγράμματος είναι αυτά που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα πλαίσια του Προγράμματος, αυτά που συνδράμουν στην εκτέλεση της διαδικασίας επιλογής του Προγράμματος (2ο στάδιο επιλογής Games Based Assessment & Assessors σε Live Assessment Center ), αυτά που παρέχουν υπηρεσίες PR στο Πρόγραμμα (οργάνωση εκδηλώσεων), αυτά που παρέχουν ΙΤ & τεχνική υποστήριξη (σε επίπεδο software & hardware) στο Πρόγραμμα (, πλατφόρμα υποβολής/συγκέντρωσης αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα,host server, αλλά και υπηρεσίες υποστήριξης E-Mail server), αυτά που παρέχουν λογιστικές υπηρεσίες στην Εταιρεία , Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες για την λειτουργία και εκτέλεση του Προγράμματος ReGeneration και στα πλαίσια αυτά επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πράττουν αυτό αποκλειστικά και μόνο κατ’ εντολήν της Εταιρείας και στα πλαίσια που η Εταιρεία ορίζει.Δεδομένα γνωστοποιούνται και στις Συμμετέχουσες στο Πρόγραμμα εταιρείες με αποκλειστικό σκοπό την αντιστοίχιση συμμετέχοντα στο Πρόγραμμα με θέση εργασίας, σύμφωνα με όσα οι Όροι Συμμετοχής στο Πρόγραμμα προβλέπουν και τους οποίους αποδέχονται ρητώς οι συμμετέχοντες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αυτό παρέχοντας οι ίδιοι τα δεδομένα τους και τη σχετική συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία τους σχετικά. Αντίστοιχα δεδομένα γνωστοποιούνται και σε ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα πραγματοποιούν κοινωνική προσφορά στα πλαίσια του Προγράμματος σύμφωνα με τους Όρους Συμμετοχής αυτού. H Eταιρεία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, ώστε κάθε φορά να διαβιβάζονται/γνωστοποιούνται μόνο τα απολύτως αναγκαία δεδομένα σε σχέση με το συγκεκριμένο κάθε φορά σκοπό και να εξασφαλίζεται η νομιμότητα της επεξεργασίας τους. Η Εταιρεία μπορεί επίσης να γνωστοποιήσει/διαβιβάσει δεδομένα εάν αυτό επιτάσσεται από διατάξεις νόμου ή από εντολή αρμόδιας δημόσιας, διοικητικής ή δικαστικής αρχής ή εάν αυτό είναι αναγκαίο για την προάσπιση των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Εταιρείας καθώς και την τήρηση των νομίμων υποχρεώσεών της, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς προς τους χρηματοδότες του Προγράμματος ή πιθανούς χρηματοδότες του Προγράμματος.

Δικαιώματα των χρηστών. Σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα που παρέχετε στην Εταιρεία διατηρείτε μεταξύ άλλων τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης και φορητότητας όπως ειδικότερα ορίζονται στα άρθρα 13 έως 21 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου (GDPR):

Δικαίωμα ενημέρωσης: Είναι το δικαίωμα να γνωρίζετε ποιος επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, ποια είναι αυτά, για ποιον σκοπό και για πόσο χρόνο λαμβάνει χώρα η επεξεργασία..

Δικαίωμα πρόσβασης: Είναι το δικαίωμα να λαμβάνετε επιβεβαίωση για το κατά πόσον ή όχι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν υφίστανται επεξεργασία, ποια είναι αυτά, για ποιον σκοπό επεξεργάζονται, για πόσο χρόνο αποθηκεύονται και σε ποιους μπορεί να κοινοποιούνται.

Δικαίωμα διόρθωσης: Είναι το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών ή μη επίκαιρων προσωπικών δεδομένων και συμπλήρωσης ελλιπών στοιχείων.

Δικαίωμα διαγραφής (‘δικαίωμα στη λήθη’): Είναι το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή προσωπικών σας δεδομένων, υπό ορισμένες προϋποθέσεις που θέτει ο Κανονισμός, όπως όταν τα δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα, έχετε ανακαλέσει τη συγκατάθεσή σας, τα δεδομένα έχουν υποβληθεί σε παράνομη επεξεργασία, κλπ.

Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας: Είναι το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων όταν αμφισβητείται η ακρίβειά τους, η επεξεργασία είναι παράνομη, τα δεδομένα δεν χρειάζονται πλέον στον υπεύθυνο επεξεργασίας, έχετε αντιρρήσεις ως προς την αυτοματοποιημένη επεξεργασία.

Δικαίωμα εναντίωσης: Είναι το δικαίωμα να αντιτάσσεστε ανά πάσα στιγμή και για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, η οποία επεξεργασία βασίζεται ή στο γεγονός ότι είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση καθήκοντος που εκτελείται προς το δημόσιο συμφέρον ή κατά την άσκηση δημόσιας εξουσίας που έχει ανατεθεί στον υπεύθυνο επεξεργασίας ή στο γεγονός ότι αυτή είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκει ο υπεύθυνος επεξεργασίας ή τρίτος, εκτός εάν των συμφερόντων αυτών υπερισχύει το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες του υποκειμένου των δεδομένων που επιβάλλουν την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ βάσει των εν λόγω διατάξεων.

Δικαίωμα στη φορητότητα: Είναι το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και τα οποία έχετε παράσχει, σε δομημένο, σε κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλη εταιρεία χωρίς αντίρρηση από την Εταιρεία στην οποία παρασχέθηκαν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όταν: α) η επεξεργασία βασίζεται σε συγκατάθεση ή σε σύμβαση και β) όταν η επεξεργασία διενεργείται με αυτοματοποιημένα μέσα. Κατά την άσκηση του δικαιώματος στη φορητότητα των δεδομένων έχετε το δικαίωμα να ζητάτε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από έναν υπεύθυνο επεξεργασίας σε άλλον σε περίπτωση που αυτό είναι τεχνικά εφικτό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά σας και την άσκηση αυτών μπορείτε να αποστείλετε E-Mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] . Η Εταιρεία οφείλει να σας απαντήσει εγγράφως εντός ενός (1) μήνα.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται με οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, www.dpa.gr. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr – Τα δικαιώματά μου – Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Μετάφραση

H πολιτική απορρήτου συντάχθηκε αρχικά στην Ελληνική γλώσσα. Η Global Shapers Athens Hub δύναται αλλά δεν είναι υποχρεωμένη να σας παρέχει μετάφραση της ελληνικής εκδοχής της πολιτικής απορρήτου σε άλλη γλώσσα. Στην περίπτωση που παρασχεθεί μετάφραση σε άλλη γλώσσα συμφωνείτε ρητώς ότι αυτή η μετάφραση σας παρέχεται καθαρά προς διευκόλυνσή σας. Η σχέση σας με την Global Shapers Athens Hub και το Πρόγραμμα διέπεται από την ελληνική εκδοχή του κειμένου αυτού και σε περίπτωση και στην έκταση που μια μεταφρασμένη εκδοχή της πολιτικής απορρήτου συγκρούεται/αντιφάσκει με, διίσταται από την ελληνική εκδοχή, τότε θα υπερισχύει η ελληνική εκδοχή του κειμένου.

Ο Πασχάλης είναι υπεύθυνος για το καλωσόρισμα των νέων εταιρειών στο πρόγραμμα, την δημιουργία και την εξέλιξη συνεργασιών και κυρίως να βρίσκει λύσεις σε καθημερινά προβλήματα. Είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιώς και σύντομα βραβευμένος με το International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επαφή του με το πρόγραμμα ξεκίνησε από πολύ νωρίς καθώς είναι finalist των πρώτων προγραμμάτων του ReGeneration, έχοντας ζήσει και τις 2 πλευρές του προγράμματος.

Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως Digital Marketer, Account Manager, IT Administrator, αλλά και ως Recruiter.

Του αρέσει να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους, να δοκιμάζεται και να απομονώνεται στην σκέψη του, ακούγοντας μουσική περπατώντας, μιμούμενος τον Forest Gump.