← Δελτία Τύπου

We Go Virtual: Το ReGeneration πρωτοπορεί συνεχίζοντας τις δράσεις του ψηφιακά!

We Go Virtual: Το ReGeneration για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, συνεχίζοντας τις δράσεις του ψηφιακά! Με βασικό σύμμαχο την τεχνολογία, το ReGeneration παρέμεινε πιστό στη δέσμευσή του να στηρίζει τους νέους της χώρας, προχωρώντας στην ψηφιακή λειτουργία των δράσεών του.

We Go Virtual: Το ReGeneration για άλλη μια φορά πρωτοπορεί και προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες, συνεχίζοντας τις δράσεις του ψηφιακά!

Με βασικό σύμμαχο την τεχνολογία, το ReGeneration παρέμεινε πιστό στη δέσμευσή του να στηρίζει τους νέους της χώρας, προχωρώντας στην ψηφιακή λειτουργία των δράσεών του.

Με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και χωρίς καμία έκπτωση στο παραγόμενο αποτέλεσμα, το ReGeneration αποδεικνύει έμπρακτα πως συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις χιλιάδες των νέων της χώρας μας και τις εκατοντάδες εταιρίες που τους στηρίζουν, καθώς στην ομολογουμένως πολύ δύσκολη συγκυρία για όλους, επέλεξε να μην αναστείλει ή ακυρώσει τη λειτουργία και τις προγραμματισμένες δράσεις του προγράμματος.

Έτσι, πάντα με γνώμονα την προστασία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και συνεργατών και με σύμμαχο την τεχνολογία, το ReGeneration προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα πραγματικότητα και ολοκλήρωσε με επιτυχία όλα τα στάδια του 10ου κύκλου του προγράμματος που βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Τo ReGeneration αποδεικνύει πως ένα πρόγραμμα που μέχρι τώρα απαιτούσε σωματική παρουσία πολλών συμμετεχόντων, μπορεί να διεξαχθεί με επιτυχία ακόμα και ψηφιακά!

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

Το 1ο Virtual Live Assessment Center, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες συνεντεύξεων 500 υποψηφίων, από 50 στελέχη 40 εταιρειών. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στελέχη και υποψήφιοι συνδέθηκαν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και πραγματοποίησαν όλες τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις με απόλυτη επιτυχία, αναδεικνύοντας τους περίπου 300 φιναλίστ του προγράμματος.

Εξίσου επιτυχημένο ήταν και το στάδιο εκπαίδευσης, το οποίο λόγω συνθηκών τροποποιήθηκε και τελικά οι 300 συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα 3ήμερο Live Virtual Training γεμάτο διαδραστική εμπειρία σε soft skills, συζητήσεις με στελέχη της αγοράς, αλλά και virtual networking, και όλα αυτά από… το σπίτι.

Η εκπαίδευση συμπληρώθηκε από τη δωρεάν διάθεση online μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας LinkedIn Learning, όπου οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μαθήματα διάρκειας 14 ωρών σε πολύ ενδιαφέροντα θέματα ήπιων δεξιοτήτων όπως project management, design thinking, growth mindset, team work αλλα και ενσυναίσθησης και προσαρμοστικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το ReGeneration είχε προχωρήσει ήδη από το 2019 σε στρατηγική συνεργασία με το LinkedIn για τη διάθεση online courses σε όλους τους συμμετέχοντές του, προχωρώντας έτσι σε ένα σχήμα συνδυασμού εκπαίδευσης με φυσική αλλά και ψηφιακή παρουσία.

Με την ολοκλήρωση και του σταδίου της εκπαίδευσης, οι 300 νέοι ταλαντούχοι ReGenerators είναι πλέον διαθέσιμοι στις συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα εταιρείες, ώστε να ξεκινήσουν δυναμικά τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς ακόμα και σε  αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα αλλά και για την αγορά εργασίας, το ReGeneration συνεχίζει να τους προσφέρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να ξεχωρίσουν!

#ReGenerationVirtual #WeCareForYOUth #menoumespiti #staysafe

Σχετικά με το ReGeneration:

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους:Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, kariera.gr, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθείστε μας στο Instagram και το LinkedIn.

Σχετικά με την κοινότητα των Global Shapers:

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum (WEF), του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία και αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Αθήνας. Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.


Για περισσότερες πληροφορίες:

The Kompany | Βάσω Τόση | mob: 6944 783945 | email: vaso.tosi@thekompany.gr

Παχούλη Ιωάννα| mob: 6946818061|email: ioanna.pachouli@thekompany.gr

ReGeneration| Κατερίνα Κυπραίου | mob: 6944711715| email: katerina@dev-site.regeneration.gr