← Δελτία Τύπου

To Skilling καταλύτης της Ψηφιακής Οικονομίας

Η Microsoft και το ReGeneration παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες και τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των νέων στις ψηφιακές δεξιότητες και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

Η Microsoft και το ReGeneration παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες και τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των νέων στις ψηφιακές δεξιότητες και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

Τον σημαντικό ρόλο του Skilling στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στη διαμόρφωση μίας κουλτούρας ανταγωνιστικότητας μέσω της εκπαίδευσης των νέων ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth. 

Κατά τη διάρκεια σχετικής ψηφιακής εκδήλωσης παρουσιάστηκε το παγκόσμιο όραμα της Microsoft για την ψηφιακή εκπαίδευση με στόχο την επανένταξη ανθρώπων στην αγορά εργασίας κατόπιν την κλυδωνισμών και των αλλαγών που επέφερε η πανδημία σε πληθώρα κλάδων,  καθώς και οι τοπικές δράσεις και ο απολογισμός όσων έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσω της συνεργασίας με το ReGeneration.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικότερα για την Ελλάδα, η Microsoft ανακοινώνοντας το GR for GRowth δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100.000 επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και φοιτητές με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών μέσα στην επόμενη πενταετία. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Eλλάδας, Κύπρου και Μάλτας: «Η Ελλάδα έχει αρχίσει να γράφει τη δική της ψηφιακή ιστορία, στην οποία η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου θα είναι καταλύτης των εξελίξεων στην οικονομία, την πρόοδο και την καινοτομία. Η επένδυση στις ψηφιακές δεξιότητες των νέων είναι sine qua non προϋπόθεση για να ανοίξουν νέα συναρπαστικά κεφάλαια στο μέλλον της χώρας».

Από την πλευρά του ο Πάνος Μαδαμόπουλος, Συνιδρυτής του ReGeneration τόνισε: «Σε μια χώρα με οικονομία που παραδοσιακά βασίζεται στον τριτογενή τομέα, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η δημιουργία των υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα μπορεί να «ξεκλειδώνει» τη βιώσιμη ανάπτυξη στις συνθήκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο ReGeneration αναγνωρίζουμε ότι μια τόσο σύνθετη πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με στρατηγικές συνεργασίες, γι’αυτό και μέσα από τέτοιες συμπράξεις δημιουγούμε τις πλατφόρμες εκείνες που, επενδύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, διασυνδέουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής κινητικότητας και έχουν ως ουσιαστικό αποτέλεσμα την εισαγωγή ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη που απαιτούν οι νέες συνθήκες.»

ReGeneration DiGiYouth Initiative powered by Microsoft

Η πρωτοβουλία DiGiYouth της Μicrosoft και του ReGeneration ξεκίνησε το 2020 με στόχο να προσφέρει ευκαιρίες εκμάθησης και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων (up/re skilling) σε νέους πτυχιούχους και καταρτίζοντάς τους στις πλέον περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες, να τους βοηθήσει στα επαγγελματικά τους βήματα, τοποθετώντας τους σε καίριες θέσεις στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας το δίκτυο των 1.300 εταιρειών του ReGeneration, σε όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο μέρος της πρωτοβουλίας περιελάμβανε 2 Ακαδημίες με τη συμμετοχή 50 νέων. Ειδικότερα:

  1. ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft

Η πρώτη Ακαδημία πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα 240 ώρες εκμάθησης και hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με Cloud Tools & Technologies, το οποίο συγκεκριμένα εξειδικεύεται στην ανάπτυξη Web εφαρμογών και λύσεων στο Microsoft Azure. 

Οι πρώτοι/ες απόφοιτοι/ες στην αγορά εργασίας! Ήδη 12 από τους/τις νέους/ες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας και η διαδικασία προσλήψεων συνεχίζεται δυναμικά

  1. ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft

Η ακαδημία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς αυτή τη στιγμή οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στους καινοτόμους και περιζήτητους αυτούς τομείς της τεχνολογίας και θα είναι διαθέσιμοι/ες προς απορρόφηση από το δίκτυο του ReGeneration τον Απρίλιο. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα 180 ωρών hands-on εκπαίδευσης βασικών αλλά και πιο προχωρημένων αρχών σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη, και πιο συγκεκριμένα Data Science, Machine Learning και Artificial Intelligence για την ενσωμάτωση και χρήση τους σε Azure.

Στο δεύτερο μέρος της πρωτοβουλίας (DiGiYouth Initiative ΙΙ), θα πραγματοποιηθούν 3 Ακαδημίες και θα «καθίσουν» στα ψηφιακά θρανία 100 νέοι και νέες.  Ειδικότερα: 

  1. ReGeneration Academy 4Women in Tech | Project Management powered by Microsoft  

Πρόκειται για την πρώτη Ακαδημία για νέες γυναίκες που συνδέει την hands-on εκπαίδευση σε tech-related project management με θέσεις εργασίας σε περιζήτητους κλάδους τεχνολογίας! Η Ακαδημία βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς 35 νέες μόλις ξεκίνησαν την hands-on εκπαίδευσή τους, διάρκειας 120 ωρών, ενώ το Μάιο θα είναι διαθέσιμες προς απορρόφηση από το δίκτυο εταιρειών του ReGeneration. 

  1. ReGeneration Academy on Cloud Tools & Technology powered by Microsoft και
  2. ReGeneration Academy on Big Data & Artificial Intelligence powered by Microsoft Η επιτυχία των πρώτων Ακαδημιών οδηγεί στην επαναληπτική διεξαγωγή τους, τον Σεπτέμβριο του 2021.

DiGiYouth I & II: το αποτύπωμα 

Με την ολοκλήρωση όλων των Ακαδημιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DiGiYouth I & II, αναμένεται να έχουν επωφεληθεί 150 νέοι και νέες, έχοντας λάβει συνολικά 32.000 ώρες εκπαίδευσης σε ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες, μέχρι το τέλος του 2021, ενώ σε 4.000 αποφοίτους όλων των προγραμμάτων του ReGeneration θα έχει δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε online courses και εργαλεία στις πλατφόρμες του MS Learn, τoυ LindkedIn Learning και του GitHub, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Microsoft Global Skills Initiative. 

Τα επόμενα βήματα

Η πολύ επιτυχημένη συνεργασία στην πρωτοβουλία ReGeneration DiGiYouth Initiative Ι & ΙΙ powered by Microsoft, οδήγησε στο σχεδιασμό του “The ReGeneration Initiative: Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft”, ενός νέου και πιο διευρημένου up/reskilling προγράμματος για τους νέους της χώρας μας, που εστιάζει στις περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για το μέλλον της εργασίας. Η εν λόγω πρωτοβουλία πρόκειται να ωφελήσει 1.000 νέες και νέους παρέχοντας περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες (πχ office automation, mobile apps, information systems, data visualization, cloud technologies, digital marketing, UI/UX, κλπ), με άμεση δικτύωση σε περισσότερες από 1.300 εταιρείες πανελλαδικώς που συνεργάζονται με το ReGeneration.

Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq “MSFT”), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.microsoft.com/el-gr 

Η Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες δεξιότητες (soft skills), 80-250 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες (hard & digital skills) μέσω του ReGeneration Academy, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Mέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.850 νέοι/ες έχουν τοποθετηθεί σε 700 και πλέον εταιρείες, ενώ μέσω των προγραμμάτων και των συνεργασιών του, το ReGeneration έχει προσφέρει 440.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, Mindshare, OTE Αcademy και RSM Greece. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram και το LinkedIn

George Anthoulakis
Communications Director
Greece, Malta, Cyprus
Mobile: +30 6940 770087
email: ganthoulakis@microsoft.com
Adamantia Stoupa
Account Manager
Ogilvy
Mobile: +30 6970 105849
email: adamantia.stoupa@ogilvy.com