← Δελτία Τύπου

Στρατηγική συνεργασία DNV & ReGeneration: Καινοτόμα ακαδημία για νέους και νέες επαγγελματίες του κλάδου της ναυτιλίας. 

Το ReGeneration Academy on Marine Engineering Powered by DNV αποτελεί την πρώτη συνεργασία του ReGeneration και του νηογνώμονα DNV, με την ενεργό υποστήριξη των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών Arcadia, Navarone και W Marine.

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2024 –

Το ReGeneration Academy on Marine Engineering Powered by DNV αποτελεί την πρώτη συνεργασία του ReGeneration και του νηογνώμονα DNV, με την ενεργό υποστήριξη των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιρειών Arcadia, Navarone και W Marine. Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία στοχεύει στην περαιτέρω εκπαίδευση και εξειδίκευση των νέων μηχανικών με πάθος για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, προσφέροντας μια πρακτική προσέγγιση στα πιο καίρια και σύγχρονα θέματα του κλάδου.

Ο ναυτιλιακός τομέας είναι μια παγκοσμιοποιημένη αγορά, ιδιαίτερα ισχυρή στην Ελλάδα, με χαρακτηριστικά που την ξεχωρίζουν από τις άλλες βιομηχανίες.  Σκοπός του ReGeneration Academy on Marine Engineering Powered by DNV είναι να προσφέρει σε νέους/ες μηχανικούς μια λεπτομερή επισκόπηση και εξοικείωση με τις κύριες τεχνικές και εμπορικές πτυχές της ναυτιλιακής βιομηχανίας και τεχνολογίας, της ασφάλειας και του ρυθμιστικού καθεστώτος, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της απαλλαγής από τον άνθρακα στη ναυτιλία.

Πρόκειται για ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 5 εβδομάδων/70 ωρών (11 Μαρτίου-15 Απριλίου 2024)
το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω δια ζώσης διδασκαλίας και φυσικής παρουσίας των συμμετεχόντων/ουσών στα γραφεία του DNV στον Πειραιά.

Οι υποψήφιοι θα παρακολουθήσουν επίσης το 2-day soft, tech & business skills training (27 – 28 Φεβρουαρίου 2024) & online mentoring sessions από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αγοράς (29 Φεβρουαρίου 2024), υπό την επιμέλεια του ReGeneration.

Οι επιτυχόντες θα αναβαθμίσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με περισσότερες από 2000 εταιρείες που συνεργάζονται με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις κλείνουν 5/2/2024.

Περισσότερες πληροφορίες για τα στάδια του προγράμματος και αιτήσεις στο: https://www.regeneration.gr/regen-academy/regeneration-academy-on-marine-enginering/

Σχετικά με τον DNV

Ο DNV είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που εξειδικεύεται στη διαχείριση κινδύνου και ασφάλειας. Με γνώμονα τη διαφύλαξη της ζωής, της ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος, ο DNV στηρίζει τους πελάτες του και τους συνεργάτες του στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων με αυτοπεποίθηση.

Αξιοποιεί την γνώση του για τη βελτίωση της ασφάλειας και της απόδοσης, καθορίζει σημεία αναφοράς για τη βιομηχανία και βοηθά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων και των παγκόσμιων μετασχηματισμών που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και ο κόσμος σήμερα καθώς αποτελεί μια αξιόπιστη φωνή για πολλές από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο.

Όσον αφορά στη Ναυτιλία

Με τις υπηρεσίες που παρέχει, ο DNV βοηθάει στην ενίσχυση της ασφάλειας, της ποιότητας, και της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης όλων των τύπων πλοίων και υπεράκτιων υποδομών. Προσφέρει υπηρεσίες ελέγχου, πιστοποίησης, εκπαίδευσης και συμβουλευτικής τεχνικών θεμάτων. Αυτό σημαίνει ότι επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη ώστε να βρίσκει λύσεις σε στρατηγικές, λειτουργικές ή ρυθμιστικές προκλήσεις.


Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola και The Hellenic Initiative.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr

ReGeneration

Αγγελική Μητροπούλου, Program Manager & Communications Lead

angeliki@regeneration.gr  +30 697 077 6511