← Δελτία Τύπου

Συνεργασία-σταθμός του ReGeneration Academy με την Τράπεζα Πειραιώς

Το ReGeneration Academy, ο πυλώνας εξειδικευμένης εκπαίδευσης του ReGeneration, αποτελεί το στρατηγικό συνεργάτη του νέου προγράμματος “Project Future” της Τράπεζας Πειραιώς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ReGeneration αλλά και αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ανάπτυξη και τον διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό του αντίκτυπο, η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδας,  τίμησε με την εμπιστοσύνη της το ReGeneration για το σχεδιασμό του “Project Future”, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία ένα σημαντικό σταθμό για το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2018 –  Το ReGeneration Academy, ο πυλώνας εξειδικευμένης εκπαίδευσης του ReGeneration, αποτελεί το στρατηγικό συνεργάτη του νέου προγράμματος “Project Future” της Τράπεζας Πειραιώς. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του ReGeneration αλλά και αναγνωρίζοντας τη δυναμική του ανάπτυξη και τον διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό του αντίκτυπο, η πρώτη Τράπεζα της Ελλάδας,  τίμησε με την εμπιστοσύνη της το ReGeneration για το σχεδιασμό του “Project Future”, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία ένα σημαντικό σταθμό για το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης. 

Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, που παρουσιάστηκε την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, επιδιώκει να συνδέσει την εξειδικευμένη εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους πτυχιούχους να εκπαιδευτούν σε περιζήτητους και δυναμικούς τομείς και να απασχοληθούν σε αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

To ReGeneration Academy, συναντά έτσι, το φρέσκο όραμα της Τράπεζας Πειραιώς για τη νέα γενιά, αξιοποιώντας το διευρυμένο δίκτυο πελατών και συνεργατών της, και από κοινού επιδιώκουν να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά εργασίας των νέων πτυχιούχων.

Ο Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director, δήλωσε εκ μέρους της ομάδας του ReGeneration: «Το να συνεργάζεσαι με την πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα αποτελεί ούτως ή άλλως μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά. Το να μοιράζεσαι όμως το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος και εν τέλει να ενώνεις τις δυνάμεις σου μαζί της, με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους της χώρας σου, αποτελεί ένα λόγο να χαμογελάς και να συνεχίζεις να προσφέρεις το κοινωνικό σου αποτύπωμα ακόμα πιο έντονα, με μεγαλύτερη πίστη και περισσότερο πάθος». 

Με περισσότερες από 200 εταιρείες πανελλαδικώς να έχουν απορροφήσει σχεδόν 600 νέους πτυχιούχους, στους οποίους έχουν προσφερθεί περισσότερες από 35.000 ώρες εκπαίδευσης, το ReGeneration και το ReGeneration Academy αποτελούν το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Με ένα ευέλικτο σχήμα και δυνατότητα άμεσης εφαρμογής, αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος για την ανάπτυξη των νέων, καλωσορίζοντας κάθε σκέψη και πρωτοβουλία που είναι σε θέση να προσφέρει προστιθέμενη αξία, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους της χώρας μας.

Οι αιτήσεις για το Project Future θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19 Οκτωβρίου ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επισκεφθούν το www.projectfuture.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά με το ReGeneration:

Το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας Global Shapers Athens Hub και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας, όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 72 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ. Βασικοί υποστηρικτές του προγράμματος που συμβάλλουν καθοριστικά στη μέχρι τώρα επιτυχία και εξέλιξή του είναι η Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι OTE Αcademy, Arctic Shores, kariera.gr, Mindshare, Deloitte, ethelon, Job-Pairs και Google.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/ReGenerationgreece, ή βρείτε μας στο LinkedIn, στο https://www.linkedin.com/ReGeneration.

Σχετικά με την κοινότητα των Global Shapers:

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum (WEF), του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία και αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Αθήνας. Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.