← Δελτία Τύπου

To ReGeneration «ταξίδεψε» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!!

Το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «ταξίδεψε» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από τη Β. Ελλάδα να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό διήμερο στις 3 & 4 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Αθήνα, xx Μαΐου 2018 – Το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης «ταξίδεψε» για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από τη Β. Ελλάδα να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό διήμερο στις 3 & 4 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το ReGeneration είναι μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub (πρωτοβουλία του World Economic Forum) που έρχεται να καλύψει το κενό μεταξύ ταλαντούχων νέων πτυχιούχων και εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Προσφέρει αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 64 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ καθώς και πρόγραμμα mentoring.

Το εκπαιδευτικό αυτό διήμερο 16 ωρών αποτέλεσε την έναρξη της συνολικής εκπαίδευσης των επιτυχόντων του 6ου κύκλου ReGeneration, προετοιμάζοντάς τους για μια δυναμική ένταξη στην αγορά εργασίας. Μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο training στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες από τη Β. Ελλάδα  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν motivational speeches, αλλά και να εκτεθούν σε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης, ενώ καταξιωμένα στελέχη Ανθρώπινου Δυναμικού μοιράστηκαν tips για μία επιτυχημένη συνέντευξη και μυστικά για το τέλειο βιογραφικό.

Το διήμερο «άνοιξε» με το καλωσόρισμα από τον Αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας & Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Γεώργιο Δημαρέλο, ενώ τη σκυτάλη παρέλαβαν ομιλητές οι οποίοι ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες με τις προσωπικές και επαγγελματικές τους ιστορίες. Πιο συγκεκριμένα, το διήμερο τίμησαν με την παρουσία τους οι: Κωνσταντίνος Στρουμπάκης, Founder & CEO Apifon, Αφροδίτη Μπουϊκίδη, Consultant for Innovation, Entrepreneurship & International Partnerships, Municipality of Thessaloniki, Σάββας Σαββάκης, Co-Founder theSARMproject, Ιωάννα Φωτοπούλου, Co-Founder Simple Rocks, Νίκος Παπανώτας, CEO Geekbot, Ελένη Προβοπούλου, team Leader – Social Actions, ethelon Θεσσαλονίκης και Co-founder & CCO Code it Like a Girl, ενώ ο Νικόλας Βαρβέρης, ReGenerator από προηγούμενο κύκλο που προσλήφθηκε μέσω του προγράμματος στη Leroy Merlin, μοιράστηκε την προσωπική του ReGeneration εμπειρία!

Το διαδραστικό HR Panel, με συντονιστή τον Θοδωρή Παναγιωτόπουλο, Owner του Human Value HR και HR Consultant, ανέλαβε να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες για μία επιτυχημένη συνέντευξη, μαζί με τους Ζωή Παναγιωτίδου, HR manager Kleemann, Αλεξάνδρα Μπόζα, Recruitment & Employer Branding Manager Lidl Hellas και Lidl Cyprus, Χριστίνα Δηματάτη, Group HR Director Stone Group International και Μαρία Ράμμου, HR Manager Veltio. Ο Βασίλης Βέλκος, Tech Recruitment Consultant & Co-Founder, Code.Hub, έδωσε όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις για το τέλειο βιογραφικό ενώ το συντονισμό όλου του διημέρου ανέλαβε ο Βασίλης Βασιλειάδης, Business Consultant & Facilitator, ο οποίος έχει συντονίσει όλα τα αντίστοιχα διήμερα από την αρχή το προγράμματος.

Έξι κύκλους μετά, το ReGeneration, στο πλαίσιο της γεωγραφικής του επέκτασης και στρατηγικής του ανάπτυξης, επισκέφτηκε την συμπρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες του προγράμματος  να  απορροφηθούν σε εταιρείες της πόλης τους ή της ευρύτερης περιοχής, διεκδικώντας παράλληλα δυναμικά το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook στο https://www.facebook.com/ReGenerationgreece, ή βρείτε μας στο LinkedIn, στο https://www.linkedin.com/ReGeneration.

Σχετικά με το ReGeneration:

Το ReGeneration, το πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, είναι μια πρωτοβουλία της κοινότητας Global Shapers Athens Hub και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση τόσο της νεανικής ανεργίας, όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 64 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Βασικοί υποστηρικτές του προγράμματος που συμβάλλουν καθοριστικά στη μέχρι τώρα επιτυχία και εξέλιξή του είναι η Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι kariera.gr, OTE Αcademy, Mindshare, Deloitte, Arctic Shores, Google, ethelon και Job-Pairs.

Σχετικά με την κοινότητα των Global Shapers:

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum (WEF), του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία και αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Αθήνας. Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.