FEMpowerment Initiative: The Academy

with the support of the U.S. Embassy in Greece & AB Vassilopoulos

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
13/09/2021 ΕΩΣ 28/09/2021 14:00

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

Το ReGeneration με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζουν από κοινού, για πρώτη φορά, το ReGeneration FEMpowerment Initiative, μια δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, καθώς και την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωση των νέων επαγγελματιών.

To Πρόγραμμα αποτελείται από δύο θεματικούς πυλώνες:
A)The Academy & B) The Masterclass Series

Τo ReGeneration FEMpowerment Initiative:Τhe Academy είναι μια ειδικά σχεδιασμένη Ακαδημία με έμφαση στην γυναικεία επιχειρηματικότητα με την πολύτιμη καθοδήγηση και επιμέλεια των Women on Top.

Μέσα από ένα ολιστικό πρόγραμμα διαδραστικών workshops, ομιλιών και εξειδικευμένης εκπαίδευσης, νέες επαγγελματίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον επιχειρηματικό κόσμο θα αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης επιχειρηματικής σκηνής.

Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει 32 ώρες live virtual εκπαίδευσης σε ήπιες δεξιότητες και 10 δίωρα Capacity building workshops από το Women on Top ώστε οι υποψήφιες να αποκτήσουν τις απαραίτητες ανταγωνιστικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν σε χρήσιμα εργαλεία για τη δημιουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα workshops θα πραγματοποιηθούν 1-5/11 και 8-12/11, κάθε απόγευμα 17:00-19:00.

Η ακαδημία ολοκληρώνεται με one-to-one mentoring διάρκειας 3 μηνών μέσω του δικτύου μεντόρων που συνεργάζονται με το Women On Top.

Παράλληλα,το ReGeneration σε συνεργασία με το LinkedIn Learning έχει σχεδιάσει δύο tailor-made learning paths πάνω σε soft & entrepreneurship skills. Τέλος οι υποψήφιες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε 9.500 μαθήματα μέσω της πλατφόρμας Linkedin Learning.

Όλο το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Νέες γυναίκες ή άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες

Έως και 35 ετών

Με ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα

Να διαθέτουν ενεργή επιχείρηση ή να θέλουν να αναπτύξουν την επιχειρηματική τους ιδέα 

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες
Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

Enabling Partner

Η ακαδημία πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση του Women On Top, οργανισμού που στόχο έχει την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία.

Σκοπό έχει να προσφέρει σε περισσότερες γυναίκες τις γνώσεις, το δίκτυο και τα εργαλεία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Από το 2012 έχουν δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 980 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν.  Επιπρόσθετα έχουν εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Παράλληλα υποστηρίζουν εταιρείες και οργανισμούς στο όραμά τους να γίνουν συμπεριληπτικοί και ισότιμοι εργοδότες.

Περισσότερες πληροφορίες για τo Women On Top μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα Στάδια Συμμετοχής

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε σταδίου οδηγεί στο επόμενο
1.

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 28 Σεπτεμβρίου μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ReGeneration. Προκρίνονται μόνο όσες πληρούν τα 3 βασικά κριτήρια του προγράμματος.

2.
GAME BASED ASSESSMENT
Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας (cognitive & numerical) με την μορφή gamification. Η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει ένα αριθμητικό επίπεδο αξιολόγησης ικανοτήτων και εννιά επίπεδα αξιολόγησης προσωπικότητας, πραγματοποιείται από υπολογιστή, κινητό ή tablet και διαρκεί 45’-60’.
3.
PROFILE ASSESSMENT by WoT

Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει μετά από αξιολόγηση των αιτήσεών  από την οργανωτική ομάδα του WoT, με κριτήριο το ποιες από αυτές, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους, θα μπορέσουν να ωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό από τη συμμετοχή τους στην ακαδημία και να την αξιοποιήσουν ουσιαστικά ώστε να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στις επιχειρηματικές τους επιδιώξεις.

4.

3DAY SOFT & BUSINESS SKILLS TRAINING

Ένα 3-day virtual training, συνολικής διάρκειας 32 ωρών σε ήπιες δεξιότητες powered by ReGeneration.

Σκοπός του 3-day training είναι να βοηθήσει τις υποψήφιες να αναπτύξουν ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις με στόχο την ομαλή σύνδεση τους με το κοινωνικό περιβάλλον αλλά και την δυναμική ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

5.
LINKEDIN LEARNING PATHS
Δύο tailor-made soft skills learning Paths powered by ReGeneration σε συνεργασία με το LinkedIn Learning και επιπλέον δωρεάν πρόσβαση σε 9.500 μαθήματα.
6.
CAPACITY BUILDING WORKSHOPS
10 Capacity building virtual workshops διάρκειας 2 ωρών για την ανάπτυξη και τη δημιουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων. Οι υποψήφιες θα αποκτήσουν τις απαραίτητες ανταγωνιστικές δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζονται για τη δημιουργία καινοτόμων και βιώσιμων επιχειρήσεων.
7.
MENTORING

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με Mentoring & Networking σε συνεργασία με το WoT, το οποίο θα συντονίσει τη διαδικασία συνδέοντας κάθε μια από τις 35 υποψήφιες με την κατάλληλη mentor για μια περίοδο 3 μηνών.

with the support of the U.S. Embassy in Greece & AB Vassilopoulos

Σχετικά με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα
Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζει την πρωτοβουλία FEMpowerment στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας στου τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και της έμφυλης ισότητας.
Κάθε χρόνο, χιλιάδες Αμερικανοί και Έλληνες πολίτες συμμετέχουν σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα στις δύο χώρες. Καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, αθλητές, επιχειρηματίες, σπουδαστές, και νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα συμμετέχουν σε ακαδημαϊκές, πολιτιστικές, αθλητικές και επαγγελματικές ανταλλαγές. Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζει και αναπτύσσει αυτές τις ανταλλαγές προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος
Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

 

 

with the support of

The FEMpowerment Masterclass Series:


ένα κορυφαίο roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο, όχι απλώς να μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν το κοινό.