← Δελτία Τύπου

Back to school για το ReGeneration με 9o γενικό κύκλο αιτήσεων, τώρα προσβάσιμο σε όλους!

Το φθινόπωρο ξεκινά δυναμικά για το ReGeneration που ανοίγει τις πόρτες του για 9η φορά και καλεί τους νέους πτυχιούχους με ή χωρίς αναπηρία που θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους, να δηλώσουν συμμετοχή.

Υποβολή αιτήσεων από 2 έως και 15 Σεπτεμβρίου 

Το φθινόπωρο ξεκινά δυναμικά για το ReGeneration που ανοίγει τις πόρτες του για 9η φορά και καλεί τους νέους πτυχιούχους με ή χωρίς αναπηρία που θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους, να δηλώσουν συμμετοχή.

Έτσι, από τον 9ο γενικό κύκλο αιτήσεων, που θα παραμείνει ανοιχτός από 2 έως και 15 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινά την προσπάθεια να δίνει πλέον και στους νέους πτυχιούχους με αναπηρία ισότιμες ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη αλλά κυρίως ένα συμπεριληπτικό «εισιτήριο» για το ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο του ReGeneration!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους έως 29 ετών, με πτυχίο σε οποιοδήποτε γνωστικό πεδίο, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας και συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες.

To ReGeneration γίνεται πλέον προσβάσιμο με την υποστήριξη της Coca-Cola και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενώ για την επίτευξη του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, το πρόγραμμα συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Αυγουλά και την ομάδα του www.meallamatia.gr αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση τους σε θέματα προσβασιμότητας. Μαζί στην προσπάθεια αυτή και η ethelon, ήδη πολύτιμος συνεργάτης του προγράμματος που θα υποστηρίξει τον συντονισμό όλων των οργανισμών.

Στα 5 χρόνια λειτουργίας του, το ReGeneration έχει καταφέρει να τοποθετήσει 1100 ταλαντούχους νέους σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από  400 εταιρείες πανελλαδικώς, ενώ μέσω του προγράμματος έχουν συμπληρωθεί 120.000 ώρες εκπαίδευσης σε soft και hard skills, έχουν προσφερθεί 16.000 ώρες εθελοντικής εργασίας. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους του προγράμματος ανέρχεται στο 90%, οδηγώντας ουσιαστικά στη δημιουργία και διατήρηση οργανικών θέσεων εργασίας και αυξάνοντας έτσι την απασχολησιμότητα στη χώρα και μειώνοντας σημαντικά την υποαπασχόληση. 

Oι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση στον 9ο κύκλο ReGeneration, μπορούν βρουν όλες τις πληροφορίες αλλά και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο www.regeneration.gr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθείστε μας στο Instagram και στο LinkedIn

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. 
Αποτελεί μια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει τόσο στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας όσο και του φαινομένου του ‘brain drain’, με παράλληλη δράση στο γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ του νέου πτυχιούχου και της αγοράς εργασίας. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για περισσότερες πληροφορίες: www.regeneration.gr. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, kariera.gr, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Σχετικά με την κοινότητα των Global Shapers:

Η κοινότητα των Global Shapers είναι μια πρωτοβουλία του World Economic Forum (WEF), του διεθνούς μη κερδοσκοπικού ιδρύματος που εδρεύει στην Ελβετία και αποτελείται από ένα δίκτυο Hubs, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό της Αθήνας. Το Global Shapers Athens Hub ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011, με στόχο να λειτουργήσει ως ο σύνδεσμος μεταξύ του WEF, του επιχειρηματικού και επιστημονικού χώρου, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και νέων προσωπικοτήτων, κάτω των 30 ετών, με ιδιαίτερες δεξιότητες και να δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επίτευξη κοινών κοινωνικών στόχων που αφορούν σε προβλήματα όπως η ανεργία των νέων, η επιχειρηματικότητα, η έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη και ο εθελοντισμός στην Ελλάδα.