← Δελτία Τύπου

Το ReGeneration ΜΚΟ της Χρονιάς για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Τη 13η διάκρισή του έλαβε το ReGeneration αποσπώντας το Βραβείο «ΜΚΟ την Χρονιάς», για 2η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης», στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2021, των βραβείων που οργανώνονται από την Boussias Communications και αναδεικνύουν τις ιδέες και τις συνεργασίες κάθε Υπεύθυνης Επιχείρησης, η οποία δεσμεύεται στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης» των Hellenic Responsible Business Awards 2021

Τη 13η διάκρισή του έλαβε το ReGeneration αποσπώντας το Βραβείο «ΜΚΟ την Χρονιάς», για 2η συνεχόμενη χρονιά, αυτή τη φορά στην κατηγορία «Ενίσχυση Απασχόλησης», στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2021, των βραβείων που οργανώνονται από την Boussias Communications και αναδεικνύουν τις ιδέες και τις συνεργασίες κάθε Υπεύθυνης Επιχείρησης, η οποία δεσμεύεται στις αρχές της αειφορίας, της εταιρικής υπευθυνότητας και της βιώσιμης και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η βράβευση αυτή αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της προσήλωσης του ReGeneration στο στόχο, εν μέσω μιας δύσκολης χρονιάς γεμάτη προκλήσεις, και λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος, στηρίζοντας τα όνειρα των νέων της χώρας για ένα καλύτερο αύριο! 

Ανάπτυξη προγράμματος εν μέσω πανδημίας

Με τις επιπτώσεις του Covid19 να έχουν επηρεάσει κάθε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, η νεανική ανεργία δεν θα μπορούσε να έχει μείνει αλώβητη, έχοντας σημειώσει μια μεσοσταθμική αύξηση 34%. Σε μια παράλληλη διαδρομή ωστόσο, το ReGeneration, μέσα σε αυτούς τους 16 μήνες, κατάφερε όχι μόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την ολική μεταστροφή σε ένα ψηφιακό μοντέλο, να διατηρήσει το ρυθμό ανάπτυξής του, αλλά και να να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ προσλήψεων νέων πτυχιούχων, σημειώνοντας 821 προσλήψεις, σε 455 εταιρείες πανελλαδικώς, έχοντας παράλληλα προσφέρει περισσότερες απο 370.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες, εκπονώντας περισσότερες από 30 ακαδημίες και παρουσιάζοντας 28% ανάπτυξη.

Κοινωνικό αποτύπωμα μέχρι σήμερα

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος περισσότεροι από 2.000 νέοι και νέες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από σε 800+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους του προγράμματος ανέρχεται στο 92%, οδηγώντας ουσιαστικά στη δημιουργία και διατήρηση οργανικών θέσεων εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 15.000.000 ευρώ σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του ReGeneration. Την ίδια στιγμή το πρόγραμμα έχει προσφέρει 510.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες και 17.500 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους συμμετέχοντες.

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες δεξιότητες, ενώ μέσω του ReGeneration Academy προσφέρονται εκατοντάδες ώρες απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες αιχμής και κλάδους με έλλειψη,  25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.000 νέοι και νέες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από σε 800+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους ανέρχεται στο 92%, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 15.000.000 ευρώ σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του ReGeneration. Επιπλέον, έχουν προσφερθεί 510.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες και 17.500 ώρες εθελοντισμού από τους συμμετέχοντες.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθείστε μας στο Instagram, το LinkedIn και το Twitter.