← Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy, η Ακαδημία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ReGeneration FEMpowerment Initiative με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ένα πρόγραμμα του ReGeneration, για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας με την πολύτιμη υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος, υπό την καθοδήγηση του Women On Top.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το FEMpowerment Initiative: The Academy, η Ακαδημία για την ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ReGeneration FEMpowerment Initiative με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και της ΑΒ Βασιλόπουλος.


36 νέες και δυναμικές επαγγελματίες, έως 35 ετών, με διαφορετικό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και με έντονο ενδιαφέρον για την επιχειρηματικότητα ή με ήδη υλοποιημένες επιχειρηματικές ιδέες, κατάφεραν να περάσουν από 3 στάδια αξιολόγησης και να κατακτήσουν μια θέση στην ειδικά σχεδιασμένη, ολιστική Ακαδημία που είχε στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου επιχειρείν. 

Οι finalists ξεκίνησαν το «ταξίδι» τους με ένα εντατικό εκπαιδευτικό 4ήμερο για soft & business skills, που πραγματοποιήθηκε στις 25 – 27 & 29 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, η τετραήμερη εκπαίδευση περιλάμβανε ομιλίες, panels και workshops από καταξιωμένα στελέχη και εισηγητές πάνω σε εξαιρετικά χρήσιμες θεματικές όπως CV & LinkedIn Building, Career Management, Personal Branding, Gender Equality, κ.α.

Στη συνέχεια, παρακολούθησαν 10 δίωρα εντατικά Capacity building workshops από το Women on Top, σε θεματικές όπως Pitching, Fundraising, Business Planning κτλ, στα οποία είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν τις ιδέες τους και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην επιχειρηματική τους καριέρα. 

H εκπαίδευση συμπληρώνεται με 2 tailor-made learning paths σε soft & entrepreneurship skills καθώς και δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης σε 9.500 μαθήματα μέσω του LinkedIn Learning. Τέλος, οι συμμετέχουσες θα προχωρήσουν σε one-to-one mentoring sessions διάρκειας 3 μηνών, μέσω του δικτύου μεντόρων του οργανισμού Women On Top
Ο Geoffrey Pyatt, Αμερικανός Πρέσβης, δήλωσε: «Η προώθηση της οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών είναι βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης Biden-Harris. Στην Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Ελλάδα, έχουμε δεσμευτεί να ανταποκριθούμε σε αυτόν το στόχο μέσω προγραμμάτων που στηρίζουν τις  γυναίκες επιχειρηματίες και γεφυρώνουν το φυλετικό χάσμα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, στην κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε νέες δεξιότητες, καθοδήγηση, έμπνευση και δικτύωση σε γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Η ιστορία δείχνει ότι όταν οι γυναίκες συμμετέχουν στην οικονομία, οι κοινωνίες ευημερούν. Και καθώς οι χώρες και οι κοινωνίες ανακάμπτουν από το οικονομικό πλήγμα που επέφερε η πανδημία, η συμβολή των γυναικών θα είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.».

Ο Δημήτρης Αρτικόπουλος, VP HR/OD της ΑΒ Βασιλόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά το FEMpowerment Initiative, μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση των γυναικών και της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενισχύουμε διαρκώς πρωτοβουλίες που δημιουργούν ευκαιρίες και προωθούν τον διάλογο για τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Έτσι, λειτουργούμε και ως εργοδότης. Αναγνωρίζουμε πως είμαστε μια ομάδα από διαφορετικούς, μοναδικούς ανθρώπους. Μια ομάδα που νοιάζεται. Και δουλεύουμε όλοι μαζί με πάθος, χιούμορ και ακεραιότητα, σε ένα περιβάλλον εργασίας που δημιουργεί τις συνθήκες για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων. Για να μπορούμε να είμαστε όλα όσα ήδη είμαστε αλλά και όλα όσα θέλουμε να γίνουμε.».

Όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Μαδαμόπουλος – Μοράρης, Συνιδρυτής του ReGeneration: «Στο ReGeneration, πυξίδα μας είναι η δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους στην Ελλάδα και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για ένα καλύτερο αύριο των νέων. Με την ισότητα των φύλων να αποτελεί έναν από τους 17 παγκόσμιους στόχους αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ και αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη της ενδυνάμωσης των γυναικών στη χώρα μας, σχεδιάσαμε μία δυναμική πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Έχοντας αποδείξει πολλάκις ότι το κοινωνικό αποτύπωμα είναι μεγαλύτερο μόνο μέσω στρατηγικών συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμπράξαμε με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και την ΑΒ Βασιλόπουλος για την υλοποίηση του FEMpowerment Initiative, που σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις γυναικείας ενδυνάμωσης που σχεδιάζουμε, θα αποτελέσει ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών στο κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα της χώρας μας.».

Όπως δηλώνει η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου,  συνιδρύτρια του Women On Top: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που, μέσα από αυτή τη συνεργασία, μπορέσαμε να προσφέρουμε σε νέες επιχειρηματίες ορισμένα από τα εφόδια που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και, στη συνέχεια του προγράμματος, να τις συνδέσουμε με γυναίκες οι οποίες θα λειτουργήσουν ως μέντορες και θα μπορέσουν να μοιραστούν μαζί τους τη δική τους γνώση και εμπειρία για να τις υποστηρίξουν να κάνουν την επιχείρησή τους βιώσιμη και κερδοφόρα.».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετοχές, δε, συνεχίζεται ο δεύτερος θεματικός πυλώνας της συνολικής πρωτοβουλίας ReGeneration FEMpowerment Initiative. Πρόκειται για τo Masterclass Series, που συγκεντρώνουν ένα δυναμικό roster ομιλητριών και ομιλητών από όλο τον κόσμο, ενώ καλύπτουν ενδιαφέροντα θέματα όπως συμβουλές για τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, τη σημασία του storytelling, γυναίκες στην τεχνολογία, ηγεσία, ασυνείδητη προκατάληψη (unconscious bias) κ.α.

Τα Masterclasses συνεχίζουν να  πραγματοποιούνται Πέμπτες στις 19.00, μέχρι και τις 16 Δεκεμβρίου. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλες και όλους. Η δήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ReGeneration και συγκεκριμένα στο www.regeneration.gr/fem-masterclass-series/.

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες δεξιότητες, ενώ μέσω του ReGeneration Academy προσφέρονται εκατοντάδες ώρες απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων σε τεχνολογίες αιχμής και κλάδους με έλλειψη,  25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.250 νέοι και νέες πτυχιούχοι έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις εργασίας, σε περισσότερες από σε 820+ εταιρείες, πανελλαδικά. Το ποσοστό ανανέωσης συνεργασίας των εταιρειών με τους υποψηφίους ανέρχεται στο 92%, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν ήδη δοθεί περισσότερα από 16.000.000 ευρώ σε μισθούς νέων που έχουν προσληφθεί μέσω του ReGeneration. Επιπλέον, έχουν προσφερθεί 520.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες και 17.700 ώρες εθελοντισμού από τους συμμετέχοντες.

Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, Mindshare, OTE Αcademy και RSM.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθείστε μας στο Instagram, το LinkedIn και το Twitter.


Σχετικά με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζει την πρωτοβουλία FEMpowerment στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας στου τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και της έμφυλης ισότητας. Κάθε χρόνο, χιλιάδες Αμερικανοί και Έλληνες πολίτες συμμετέχουν σε διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα στις δύο χώρες. Καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, αθλητές, επιχειρηματίες, σπουδαστές, και νέοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα συμμετέχουν σε ακαδημαϊκές, πολιτιστικές, αθλητικές και επαγγελματικές ανταλλαγές. Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα υποστηρίζει και αναπτύσσει αυτές τις ανταλλαγές προκειμένου να συσφίξει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα της Πρεσβείας στο Facebook.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.

Σχετικά το Women On TopΤο Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία -στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες τις γνώσεις, το δίκτυο και τα εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν αυτό που μπορούν και θέλουν να γίνουν! Από το 2012 έχουμε δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 980 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχουμε εκπαιδεύσει πάνω από 1500 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης. Παράλληλα υποστηρίζουμε εταιρείες και οργανισμούς στο όραμά τους να γίνουν συμπεριληπτικοί και ισότιμοι εργοδότες.