← Δελτία Τύπου

Νέα εξειδικευμένη ακαδημία αποκλειστικά για γυναίκες από το ReGeneration

Νέα εξειδικευμένη ακαδημία αποκλειστικά για γυναίκες από το ReGeneration Άνοιξαν οι αιτήσεις για το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways σε συνεργασία με την INCO Academy - Work In Tech και με την υποστήριξη του Google.org.

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways σε συνεργασία με την INCO Academy – Work In Tech και με την υποστήριξη του Google.org

Πιστό στο στόχο για μειώση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ των φύλων και την ισότητα ευκαιριών στην αγορά εργασίας, το ReGeneration παρουσιάζει μια ακόμη Ακαδημία αποκλειστικά για νέες πτυχιούχους, με στόχο την ενδυνάμωση και ένταξή τους σε οργανικές θέσεις εργασίας στον τομέα του IT και όχι μόνο.

Το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την INCO Academy – Work in Tech και την υποστήριξη του Google.org,  έχει σχεδιαστεί για νέες απόφοιτες έως 29 ετών, με πτυχίο από οποιοδήποτε ακαδημαϊκό υπόβαθρο και με 0-3 χρόνια προϋπηρεσία, που επιθυμούν να αναπτύξουν IT skills, να εξερευνήσουν νέους κλάδους και να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας στον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Μέσα από ένα συνδυασμό σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, το πρόγραμμα προσφέρει: 

  • 163 ώρες εκπαίδευσης με self-paced και instructor-led μαθήματα

Οι συμμετέχουσες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εξειδικευμένη πιστοποίηση Google IT Support Professional Certificate μέσω της πλατφόρμας του Coursera

Παράλληλα, θα ενταχθούν σε ομάδες, στις οποίες θα παρακολουθήσουν ανακεφαλαιωτικά μαθήματα, με στόχο να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να λύσουν τυχόν απορίες και να αποκτήσουν βαθύτερη γνώση του αντικειμένου. Τα ανακεφαλαιωτικά μαθήματα λαμβάνουν χώρα εντός ψηφιακής τάξης και με καθοδήγηση από καταξιωμένους εισηγητές της Code.Hub. 

  • 32 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες λαμβάνοντας τα απαραίτητα εφόδια για την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας (CV & LinkedIn Building, Communication skills, Presentation skills, Design Thinking, Growth Mindset).
  • Ευκαιρίες απασχόλησης σε μια από τις 1300 εταιρείες του δικτύου του ReGeneration. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, το βιογραφικό των συμμετεχουσών θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του ReGeneration για διάστημα ενός έτους με στόχο οι υποψήφιες να εφαρμόσουν στην πράξη όσα έμαθαν και να καλύψουν οργανικές θέσεις εργασίας στον τομέα του ΙΤ, καθώς και σε άλλους τομείς που επιθυμούν να απασχοληθούν.  

H ακαδημία παρέχει στις υποψήφιες βασικές τεχνικές δεξιότητες αλλά και πρακτικά εφόδια για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα.  

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως και τις 31 Mαίου 2021, μέχρι τις 14:00 στο https://dev-site.regeneration.gr/academy-female-it-career-pathways-wit

Το ReGeneration Academy on Female IT Career pathways υλοποιείται σε συνεργασία με την INCO Academy – Work In Tech powered by INCO, και υποστηρίζεται από τη Google.org και το Coursera.

Σχετικά με το ReGeneration

Το ReGeneration είναι το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με στόχο τη δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας των νέων πτυχιούχων για μετα-πανεπιστημιακή εκπαίδευση και επαγγελματική σταδιοδρομία στη χώρα μας. Αποτελεί μια δράση των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum, και δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλει στην νεανική απασχολησιμότητα, στη γεφύρωση του χάσματος δεξιοτήτων και στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και του ‘brain drain’. Απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων, μέχρι 29 ετών, με 0-3 χρόνια προϋπηρεσίας, που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν στην Ελλάδα. Προσφέρει 6μηνη (κατ’ ελάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα, 32 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες δεξιότητες (soft skills), 80-250 ώρες εκπαίδευσης σε τεχνικές και ψηφιακές δεξιότητες (hard & digital skills) μέσω του ReGeneration Academy, 25 ώρες κοινωνικής προσφοράς σε επιλεγμένες ΜΚΟ και πρόγραμμα mentoring με καταξιωμένα στελέχη της αγοράς. Mέχρι σήμερα, περισσότεροι από 1.850 νέοι/ες έχουν τοποθετηθεί σε 700 και πλέον εταιρείες, ενώ μέσω των προγραμμάτων και των συνεργασιών του, το ReGeneration έχει προσφέρει 440.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες. Είναι πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζεται από τους: Coca-Cola, The Coca-Cola Foundation, The Hellenic Initiative και Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιλεγμένοι συνεργάτες, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες, την απαραίτητη τεχνογνωσία και τους πόρους ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άρτια το πρόγραμμα σε κάθε στάδιο, είναι οι Arctic Shores, ethelon, Job-Pairs, Mindshare, OTE Αcademy και RSM Greece

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ReGeneration, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.regeneration.gr, κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram και το LinkedIn


Σχετικά με το INCO Academy – Work in Tech

Το πρόγραμμα INCO Academy – Work in Tech είναι μέρος της αποστολής του INCO group να ενισχύσει την ισότητα στην αγορά εργασίας. Σε συνεργασία με το Google.org και το Coursera, το πρόγραμμα INCO Academy – Work in Tech, στοχεύει στην ενδυνάμωση των εκπαιδευομένων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην απασχόληση, παρέχοντάς τους μια πλήρως χρηματοδοτούμενη επαγγελματική πιστοποίηση και ένα σημείο εκκίνησης για μια καριέρα στον τομέα του ΙΤ.

Στόχος είναι η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική σταθερότητα, εκπαιδεύοντας πάνω από 9.500 άτομα με άνιση πρόσβαση σε ευκαιρίες εργασίας σε 17 χώρες της Ευρώπης.