The ReGeneration Initiative: AI 360 School

Powered by MICROSOFT

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
11/12/23 – 22/01/24

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι εδώ: η Microsoft σε συνεργασία με το ReGeneration εκπαιδεύει και πιστοποιεί δωρεάν 1000 άτομα από όλη τη χώρα με στόχο την άμεση απασχόληση τουλάχιστον του 50%. Με ίση εκπροσώπηση γυναικών & ανδρών, το πρόγραμμα απευθύνεται για πρώτη φορά και σε άτομα έως 55 ετών με ή χωρίς εκπαιδευτικό υπόβαθρο STEM ή/και επιστήμης υπολογιστών. Οι ωφελούμενοι/ες του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την εκπαιδευτική ενότητα που ταιριάζει καλύτερα στις γνώσεις, στους στόχους και στα επαγγελματικά τους σχέδια. 

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες/οι που πληρούν τις προϋποθέσεις ανεξάρτητα από το αν είναι finalist του ReGeneration και ποια είναι η  εργασιακή τους κατάσταση.

 

Πιο αναλυτικά: Με στόχο την κάλυψη θέσεων εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης αλλά και τη βελτίωση των προοπτικών απασχόλησης 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα, συνεχίζεται η σύμπραξη της Microsoft με το ReGeneration, για 4η συνεχή χρονιά. Από το 2020, η συνεργασία των 2 οργανισμών μετράει ήδη 1.300 ωφελούμενους/ες και επίτευξη προσλήψεων έως 100% σε οργανικές θέσεις εργασίας από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, με διακράτηση των προσλήψεων άνω του 90%!

 

Η νέα πρωτοβουλία εκμάθησης δεξιοτήτων συνδυάζει την αξιοποίηση των ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων της Microsoft και την τεχνογνωσία του ReGeneration. Το «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», όπως τιτλοφορείται το πρόγραμμα, θα λειτουργήσει ως ένα «σχολείο», το οποίο θα παρέχει στους ωφελούμενους/ες γνώση αιχμής και πρακτική εξοικείωση με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης.  

 

  • Χίλιοι (1000) ωφελούμενοι/ες από όλη τη χώρα θα βελτιώσουν σημαντικά τις προοπτικές απασχόλησης τους στην τεχνολογία, με όχημα τη δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, που θα λάβουν από τη Microsoft, στο πλαίσιο του «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft».

 

  • Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες & νέους στην αγορά εργασίας αλλά, για πρώτη φορά, και σε άτομα έως 55 ετών

 

  • Tο «The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft», αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία δωρεάν εκμάθησης δεξιοτήτων ΑΙ και έρχεται να απαντήσει στις ανάγκες της αγοράς για ταλέντα που μπορούν να εφαρμόσουν πρακτικά την τεχνητή νοημοσύνη, για την επίλυση καθημερινών επιχειρηματικών προβλημάτων.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College,  για άτομα από διαφορετικά εκπαιδευτικά υπόβαθρα και περιλαμβάνει τρεις (3) κατευθύνσεις (Learning Paths):

 

Non-STEM Path:

Αυτό το Path απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές εκτός STEM (δηλαδή σε σχολές εκτός των τομέων της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών). Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες και use cases σε τεχνολογίες αιχμής: AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), ML (Μηχανική Μάθηση) & Generative AI (Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη), καθώς και με βασικές διαδικασίες και εργαλεία Μηχανικής Μάθησης.

 

STEM Path:

Αυτό το Path απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές σε τομείς STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) και που είναι εξοικειωμένα με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Μηχανική Μάθηση. Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ουσες θα εξερευνήσουν έννοιες και use cases σε AI, ML και Generative AI και θα αποκτήσουν δεξιότητες ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν αποτελεσματικά ML models για διάφορες εφαρμογές.

 

CS Path:

Αυτό το Path απευθύνεται κυρίως σε άτομα με σπουδές στην Επιστήμη των Υπολογιστών, και που μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές λειτουργίες της AI και του ML. Επιλέγοντας αυτό το Learning Path, οι συμμετέχοντες/ες θα εμβαθύνουν σε έννοιες και εργαλεία AI, ML και Generative AI και θα αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αξιοποιήσουν την Python, τα Workspaces και αντίστοιχα σχετικά εργαλεία ώστε να μπορούν να εκπαιδεύσουν αποτελεσματικά, αλλά και να βελτιστοποιήσουν μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης.

 

Τα συγκεκριμένα paths αποτελούν ένδειξη για το κοινό, αλλά μπορούν να επιλέγονται από τους συμμετέχοντες/ουσες σύμφωνα με την προτίμησή τους και όχι απαραίτητα ανάλογα με το μορφωτικό τους υπόβαθρο.Η κάθε κατεύθυνση αποτελείται από 10 ώρες εκπαίδευσης και περιέχει 4 ενότητες

 

  • 1 κοινή μεταξύ όλων των κατευθύνσεων
  • 2 ειδικά διαμορφωμένες για την συγκεκριμένη κατεύθυνση
  • και 1 ελεύθερη επιλογή από τις ενότητες των άλλων κατευθύνσεων. 

 

Η εκπαίδευση παραδίδεται σε 2-ωρες συνεδρίες, που θα κατανεμηθούν σε μια περίοδο 2-4 εβδομάδων, και πραγματοποιούνται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης με χρήση του Microsoft Teams. Κάθε ομάδα θα αποτελείται κατά μέσο όρο από 50 συμμετέχοντες/ουσες.

 

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν ένα μάθημα διαδικτυακής εκπαίδευσης (e-learning), μέσω του LinkedIn Learning, το οποίο είναι το «Career Essentials in Generative AI by Microsoft and LinkedIn», παράλληλα ή μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών του Προγράμματος.

 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/IEK/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο.

Άτομα ηλικίας

Έως και 55 ετών.

Training Partner

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα. Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα. Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα Στάδια Συμμετοχής

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε σταδίου οδηγεί στο επόμενο
1.

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 22 Ιανουαρίου μέσω typeform.

Προκρίνονται μόνο όσοι πληρούν τα 2 βασικά κριτήρια του προγράμματος.

2.

GAME BASED ASSESSMENT

Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας (cognitive & numerical) με την μορφή gamification. Η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει ένα αριθμητικό επίπεδο αξιολόγησης ικανοτήτων και εννιά επίπεδα αξιολόγησης προσωπικότητας, πραγματοποιείται από υπολογιστή, κινητό ή tablet και διαρκεί 45’-60’. 

3.

TRAINING

Η κάθε κατεύθυνση αποτελείται από 10 ώρες εκπαίδευσης και περιέχει 4 ενότητες. Η εκπαίδευση παραδίδεται σε 2-ωρες συνεδρίες, που θα κατανεμηθούν σε μια περίοδο 2-4 εβδομάδων, και πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

4.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Απόκτηση πιστοποιητικού από τον εκπαιδευτικό φορέα για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης

Powered by MICROSOFT

Η Microsoft είναι η πιο διάσημη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχοντας πάντα ηγετικές θέσεις (μεγαλύτερες εταιρείες) στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία. Είναι επίσης ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον κλάδο της πληροφορικής, με software solutions και intelligent cloud services τόσο για επιχειρήσεις όσο και για προσωπική χρήση, με ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογιών, όπως το λειτουργικό σύστημα Windows, το .NET Framework, το Microsoft Office, το Visual Studio, το MSSQL Server, Microsoft Azure κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Microsoft, μπορείς να βρεις εδώ.

Το The ReGeneration Initiative: AI 360º School powered by Microsoft τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με στρατηγικό δωρητή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση.

powered by (1)

To ReGeneration Academy δίνει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε πολλούς τομείς