ΤΗΕ REGENERATION INITIATIVE: UPSKILLING GREEK YOUTH FOR THE DIGITAL ERA

Powered by MICROSOFT

APPLICATIONS PERIOD:
08/11/2021 ΕΩΣ 06/12/2021 14:00

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

Το Πρόγραμμα THE REGENERATION INITIATIVE : Upskilling Greek Youth for the Digital Era powered by Microsoft αποτελεί τη σύμπραξη του ReGeneration και της Microsoft, συνεχίζοντας μια σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων που υλοποιούν από το 2020 οι δύο οργανισμοί.

 

Πρόκειται για ένα διευρυμένο πρόγραμμα αναβάθμισης και επανακατάρτισης (up/reskilling) σε περιζήτητες ψηφιακές δεξιότητες, με στόχο την ενίσχυση του επαγγελματικού προφίλ των νέων στη σύγχρονη ανταγωνιστική αγοράς εργασίας.  Η εν λόγω πρωτοβουλία, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης πρόκειται να ωφελήσει 1.000 νέες και νέους παρέχοντας περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες (πχ office automation, mobile apps, information systems, data visualization, cloud technologies, digital marketing, UI/UX, κλπ).

 

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης βασικών αλλά και πιο προχωρημένων ψηφιακών τεχνολογιών, πρακτικών και συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τις σύγχρονες επιχειρήσεις για αποτελεσματικό τρόπο εργασίας, υποστήριξη στρατηγικών διαδικασιών και ενίσχυση της παραγωγικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από το ReGeneration και την Microsoft, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College και περιλαμβάνει 4 κατευθύνσεις

  • Εργαλεία ΤΠΕ & Επαγγελματικές Δεξιότητες στη Ψηφιακή Εποχή
  • Πληροφοριακά Συστήματα για Διοίκηση Επιχειρήσεων & Έργων Τεχνολογίας
  • Ψηφιακός Εγγραμματισμός για έναν Διασυνδεδεμένο Κόσμο
  • Εργαλεία & Διαδικασίες Ψηφιακού Μετασχηματισμού για Επιχειρηματική Ανάπτυξη

 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν δυο (2) από τις τέσσερις (4) κατευθύνσεις. Κάθε κατεύθυνση περιέχει 4 ενότητες: 3 διακριτές ενότητες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων σε ψηφιακές τεχνολογίες, καθώς και 1 ενότητα που ενσωματώνει εκπαίδευση σε soft skills. Κάθε κατεύθυνση αποτελείται από 8 ώρες εκπαίδευσης που παραδίδονται σε δύο 4-ωρες συνεδρίες σε διάστημα 6 εβδομάδων (13 Δεκεμβρίου – 29 Ιανουαρίου 2022) και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης.

 

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων επαγγελματιών. Οι ψηφιακές δεξιότητες μπορούν να οριστούν ως μια σειρά γνώσεων και ικανοτήτων που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική χρήση της ψηφιακής υποδομής μιας επιχείρησης. Σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, η ικανότητα χρήσης ψηφιακών δεξιοτήτων απαιτείται πλέον σε όλους τους τομείς επαγγελμάτων, και όχι μόνο για τομείς που σχετίζονται άμεσα με την πληροφορική. 

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο.

Νέες και Νέοι

Έως και 35 ετών.

Training Partner

Η Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ/ Tech χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα της Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα. Περισσότερες πληροφορίες για την Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών της δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College, του πρώτου εξειδικευμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας, που εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα. Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα Στάδια Συμμετοχής

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε σταδίου οδηγεί στο επόμενο
1.

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 6 Δεκεμβρίου στις 14.00 μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ReGeneration. Προκρίνονται μόνο όσοι πληρούν τα 2 βασικά κριτήρια του προγράμματος.

2.

GAME BASED ASSESSMENT

Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας (cognitive & numerical) με την μορφή gamification. Η αξιολόγηση, που περιλαμβάνει ένα αριθμητικό επίπεδο αξιολόγησης ικανοτήτων και εννιά επίπεδα αξιολόγησης προσωπικότητας, πραγματοποιείται από υπολογιστή, κινητό ή tablet και διαρκεί 45’-60’. 

3.

TRAINING

Κάθε κατεύθυνση αποτελείται από 8 ώρες εκπαίδευσης που παραδίδονται σε δύο 4-ωρες συνεδρίες σε διάστημα 4 εβδομάδων (13 Δεκεμβρίου-29 Ιανουαρίου 2022) και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε διαδικτυακές τάξεις 75-100 δικαιούχων προκειμένου να αυξηθεί η αλληλεπίδραση.

4.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Απόκτηση πιστοποιητικού από τον εκπαιδευτικό φορέα για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης

*Οι υποψήφιοι οι οποίοι έχουν υπάρξει φιναλίστ των Γενικών κύκλων, των ακαδημιών και του Project Future, καθώς επίσης και όσοι δεν είναι finalist αλλά έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία στο παρελθόν το στάδιο του Game-based assessment εξαιρούνται από αυτό το στάδιο και περνούν απευθείας στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Powered by MICROSOFT

Η Microsoft είναι η πιο διάσημη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής προόδου για περισσότερα από 40 χρόνια, κατέχοντας πάντα ηγετικές θέσεις (μεγαλύτερες εταιρείες) στον κόσμο σε χρηματιστηριακή αξία. Είναι επίσης ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς στον κλάδο της πληροφορικής, με software solutions και intelligent cloud services τόσο για επιχειρήσεις όσο και για προσωπική χρήση, με ένα τεράστιο φάσμα υπηρεσιών και τεχνολογιών, όπως το λειτουργικό σύστημα Windows, το .NET Framework, το Microsoft Office, το Visual Studio, το MSSQL Server, Microsoft Azure κ.λπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Microsoft, μπορείς να βρεις εδώ.

 

powered by

microsoft1

To ReGeneration Academy δίνει ευκαιρίες εκπαίδευσης σε πολλούς τομείς