Πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής

Powered by ReGeneration
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
06/06/2022 ΕΩΣ 05/07/2022 14:00

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

ReGeneration & ΣΕΒ ενώνουν δυνάμεις για πρώτη φορά και προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνικών δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης για την ειδικότητα του Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την απασχόληση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι οργανωμένες, σύγχρονες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εφοδιαστούν με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, ανάπτυξης, ελέγχου και συντήρησης λογισμικού, τεχνολογιών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης θα καλυφθούν θεματικές όπως Προγραμματισμός με Java, Προγραμματισμός στο Web, Ανάλυση Συστημάτων και Προγραμματισμός Βάσεων Δεδομένων, Business Intelligence και Microsoft Azure, Προγραμματισμός με C# .NET Core, Ανάπτυξη Full Stack Web Εφαρμογών με Java Enterprise Edition και JSP/Servlets.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν Αναλυτικές και Σχεδιαστικές Δεξιότητες, Δεξιότητες Καινοτομίας, και Διαχείρισης Έργων και Συνεργασίας με Agile/Scrum. Κατά τη διάρκεια του hard skills training θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις  σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν στη βάση πραγματικών mini-projects των επιχειρήσεων μελών του ΣΕΒ,  με στόχο την πρακτική ενασχόλησή τους με πραγματικά προβλήματα των επιχειρήσεων.

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 180 διδακτικών ωρών θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 9 εβδομάδων (29 Αυγούστου 2022 με 27 Οκτωβρίου 2022). Η εκπαίδευση αναπτύχθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ ΟΠΑ) για τις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν cases κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα δώσουν συμβουλές προς τους συμμετέχοντες (mentoring).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Όσοι/ες δεν απασχοληθούν στις εταιρείες μέλη του ΣΕΒ, θα είναι διαθέσιμοι/ες στην πλατφόρμα του ReGeneration για απορρόφηση στο ευρύτερο δίκτυο των συνεργαζόμενενων εταιρειών.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη θα βρεις εδώ.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Απόφοιτοι/ες

Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΛ, Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κλπ) και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (πρώην ΤΕΙ) σε συναφείς ειδικότητες όπως  (ενδεικτικά): 

    • Μηχανικός Πληροφορικής
    • Μηχανικός Υπολογιστών
    • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής
    • Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ
  •  
Νέοι και νέες

Από 18 ως και 35 ετών.

Μηδενική ή Ορισμένη Εργασιακή Εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 5 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε συναφές αντικείμενο.

Training Partner

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ ΟΠΑ)

Tο ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί διάδοχη μονάδα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΚ/ΟΠΑ). Στο ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ υλοποιούνται περίπου 100 εκπαιδευτικά Προγράμματα τα οποία προσφέρονται Διά Ζώσης, Εξ Αποστάσεως ή με τη μέθοδο της Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του ΚΕΔΙΒΙΜ είναι και τα κατά παραγγελία. Προγράμματα, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου το 2018 έως και σήμερα έχουν υλοποιηθεί περισσότερα από 50 ενδοεταιρικά Προγράμματα ενώ το 2021 εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 1900 επαγγελματίες. Στους επιτυχόντες των Προγραμμάτων Κατάρτισης του ΚΕΔΙΒΙΜ, απονέμεται «Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» μετά από επιτυχή εξέταση στα τεστ αξιολόγησης που προβλέπονται από το Πρόγραμμα.

Τα Στάδια Συμμετοχής

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε σταδίου οδηγεί στο επόμενο
1.

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 5 Ιούλιου στις 14.00, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ReGeneration. Προκρίνονται μόνοι υποψήφιοι/ες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής.

2.

PSYCHOMETRIC ASSESSMENT

Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας (cognitive & numerical). Το τεστ ικανοτήτων θα διεξαχθεί  το διάστημα 1 με 14 Ιουλίου. Είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί  από υπολογιστή, κινητό ή tablet και διαρκεί 45-60 λεπτά.

3.

LIVE ASSESSMENT CENTER

Συμπεριφορικές συνεντεύξεις από ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου, θα διαρκέσει 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

4.

HARD SKILLS TRAINING

9 εβδομάδες, 180 ώρες εκπαίδευσης (29 Αυγ - 27 Οκτ '22, 16:00 ή 17:00-21:00) στα σύγχρονα εργαστήρια του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ στην Αθήνα.   Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελή τμήματα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση απαιτείται παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των διδακτικών ωρών κάθε ενότητας και βαθμολογία >= 50 στην κλίμακα 0 – 100 στην εκπόνηση ενός project. 

5.

SOFT SKILLS TRAINING

1-4 Νοεμβρίου, σύγχρονη εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (Project Management, Presentation Skills, Teamwork, Adabtability κλπ) Powered by ReGeneration και LinkedIn Learning με ομιλίες, panels, online courses και workshops από καταξιωμένα στελέχη και εισηγητές. Mentoring day από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αγοράς.

6.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απόκτηση βεβαίωσης συμμετοχής από τον εκπαιδευτικό φορέα για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

7.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Οι συμμετέχοντες/σες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να κληθούν σε συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν θέσεις στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττική.

8.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Δυνατότητα απασχόλησης σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο κατώτατος εγγυημένος μισθός είναι τα 850€/μήνα (μικτά). Οι συμμετέχοντες/ουσες που δεν θα προχωρήσουν σε συμφωνία απασχόλησης με επιχείρηση-μέλος του ΣΕΒ, θα έχουν την δυνατότητα διατήρησης του προφίλ τους στην πλατφόρμα ReGeneration για 1 χρόνο. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Διάβασε εδώ περισσότερα για τους υποστηρικτές και τους χορηγούς του προγράμματος.

Μέγας Χορηγός
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Στρατηγικοί Χορηγοί
ΕΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.| ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ

Χορηγοί
CENERGY HOLDINGS S.A.| ELVALHALCOR A.E. | GOLDAIR CARGO| OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ | ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

To ReGeneration Academy προσφέρει ευκαιρίες up/reskilling σε τομείς αιχμής!