Πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs για Hλεκτρολόγους Αυτοματιστές

Powered by ReGeneration
ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:
06/06/2022 ΕΩΣ 05/07/2022 14:00

Τι είναι και γιατί να συμμετέχεις;

ReGeneration & ΣΕΒ ενώνουν δυνάμεις για πρώτη φορά και  προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνικών δεξιοτήτων, συμβουλευτικής και απασχόλησης για την ειδικότητα του Ηλεκτρολόγου Αυτοματιστή. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ Skills4Jobs, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την απασχόληση σε ποιοτικές θέσεις εργασίας που προσφέρουν οι οργανωμένες, σύγχρονες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα εφοδιαστούν με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες λειτουργίας, ελέγχου, συντήρησης και επισκευής  αυτοματοποιημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης θα καλυφθούν θεματικές όπως Ηλεκτρολογικοί Αυτοματισμοί, Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί με PLC SIMATIC, Μετρήσεις και Έλεγχος Βιομηχανικών Διεργασιών, AC-Drives Siemens Micro master, Έλεγχος Εγκαταστάσεων, Ηλεκτρολογική Νομοθεσία (ΕΛΟΤ 384 και μετάβαση στο ΕΛΟΤ 60364), Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας  και Κανόνες Ασφαλούς Εργασίας σε Ηλεκτρολογικούς Χώρους.

Η εκπαίδευση συνολικής διάρκειας 144 διδακτικών ωρών, έχει σχεδιαστεί από το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ για τις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, και θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 8 εβδομάδων (5 Σεπτεμβρίου 2022 με 24 Οκτωβρίου 2022). Τα μαθήματα θα διεξαχθούν δια ζώσης στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, ενώ θα πραγματοποιηθούν και επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ. Στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ θα παρουσιάσουν cases κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα δώσουν συμβουλές προς τους συμμετέχοντες (mentoring).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, σε μία από τις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών. Όσοι/ες δεν απασχοληθούν στις εταιρείες μέλη του ΣΕΒ, θα είναι διαθέσιμοι/ες στο  δίκτυο εταιρειών του ReGeneration.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη θα βρεις εδώ.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής

Απόφοιτοι/ες

Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, ΕΠΑΛ, Μεταλυκειακού Έτους -Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ, ΙΕΚ κλπ) και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (πρώην ΤΕΙ) σε συναφείς ειδικότητες όπως  (ενδεικτικά): 

    • Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
    • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων
    • Εγκαταστάσεων και Δικτύων
    • Τεχνικός Αυτοματισμού
    • Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων
Νέοι και νέες

Από 18 ως και 35 ετών.

Μηδενική ή Ορισμένη Εργασιακή Εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 5 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών σε συναφές αντικείμενο.

Training Partner

Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης

Το ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ στο χώρο της Δια Βίου Μάθησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Από το 1980, παρακολουθώντας συνεχώς τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και σε συνεργασία με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή δίκτυα  ανταλλαγής τεχνογνωσίας στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, και έχει έντονη εκπαιδευτική δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάζονται σύμφωνα με την πραγματική προσφορά και ζήτηση δεξιοτήτων ανά κλάδο οικονομίας και ανά επάγγελμα, στοχεύοντας στο να υποστηρίξουν τους καταρτιζόμενους να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό επαγγελματικό προφίλ μέσω της αναβάθμισης και επικαιροποίησης γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων (upskilling/reskilling).

Τα Στάδια Συμμετοχής

Η επιτυχής ολοκλήρωση κάθε σταδίου οδηγεί στο επόμενο
1.

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέχρι 5 Ιουλίου στις 14.00, μέσω της ειδικής πλατφόρμας του ReGeneration. Προκρίνονται μόνοι υποψήφιοι/ες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής.

2.

PSYCHOMETRIC ASSESSMENT

Ψυχομετρικό τεστ ικανοτήτων και προσωπικότητας (cognitive & numerical). Το τεστ ικανοτήτων θα διεξαχθεί  το διάστημα 1 με 14 Ιουλίου. Είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί  από υπολογιστή, κινητό ή tablet και διαρκεί 45-60 λεπτά.

3.

LIVE ASSESSMENT CENTER

Συμπεριφορικές συνεντεύξεις από ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουλίου, θα διαρκέσει 30 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

4.

HARD SKILLS TRAINING

8 εβδομάδες, 144 ώρες εκπαίδευσης (5 Σεπτ - 24 Οκτ '22, 12:30-15:45 ή 16:00-19:45) στα εργαστήρια του ΙΒΕΠΕ- ΣΕΒ στην Αθήνα. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε ολιγομελή τμήματα. Για την επιτυχή ολοκλήρωση απαιτείται παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των διδακτικών ωρών κάθε ενότητας και βαθμολογία >= 50 στην κλίμακα 0 – 100 στην εκπόνηση ενός project.

5.

SOFT SKILLS TRAINING

1-4 Νοεμβρίου, σύγχρονη εκπαίδευση σε ήπιες δεξιότητες (Project Management, Presentation Skills, Teamwork, Adabtability κλπ) Powered by ReGeneration και LinkedIn Learning με ομιλίες, panels, online courses και workshops από καταξιωμένα στελέχη και εισηγητές. Mentoring day από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της αγοράς.

6.

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απόκτηση βεβαίωσης συμμετοχής από τον εκπαιδευτικό φορέα για την επιτυχή παρακολούθηση και ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

7.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Οι συμμετέχοντες/σες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία να κληθούν σε συνεντεύξεις και να διεκδικήσουν θέσεις στις επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στην ευρύτερη περιοχή της Αττική.

8.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Δυνατότητα απασχόλησης σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ο κατώτατος εγγυημένος μισθός είναι τα 850€/μήνα (μικτά). Οι συμμετέχοντες/ουσες που δεν θα προχωρήσουν σε συμφωνία απασχόλησης με επιχείρηση-μέλος του ΣΕΒ, θα έχουν την δυνατότητα διατήρησης του προφίλ τους στην πλατφόρμα ReGeneration για 1 χρόνο. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Διάβασε εδώ περισσότερα για τους υποστηρικτές και τους χορηγούς του προγράμματος.

Μέγας Χορηγός
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Στρατηγικοί Χορηγοί
ΕΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.| ΟΜΙΛΟΣ ΤΙΤΑΝ

Χορηγοί
CENERGY HOLDINGS S.A.| ELVALHALCOR A.E. | GOLDAIR CARGO| OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ | ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.

 

To ReGeneration Academy προσφέρει ευκαιρίες up/reskilling σε τομείς αιχμής!