TI EINAI;

Είναι ένα εντατικό πρόγραμμα hands-on εκπαίδευσης βασικών και πιο προχωρημένων αρχών Data Science που έχουν σχεδιάσει το ReGeneration και ο ΤΙΤΑΝ, με training partner το Code.Hub. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 100 ώρες, υλοποιείται σε διάστημα έξι εβδομάδων και περιλαμβάνει δύο special training & coding all-day events, ένα εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο TITAN, στο Καμάρι Βοιωτίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα "ξεκλειδώσουν" σύγχρονες τεχνικές και νέα εργαλεία συλλογής, αποθήκευσης, μετασχηματισμού, χρήσης, οπτικοποίησης και αξιοποίησης δεδομένων, αποκτώντας απαραίτητες δεξιότητες ώστε να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για data scientists και εξειδικευμένους επιστήμονες που διαθέτουν hands-on γνώση στους τομείς των δεδομένων (data-related industry fields).

Μέσα από θεματικές όπως ο μετασχηματισμός και η οπτικοποίηση των δεδομένων, αλλά και η εισαγωγή στη μηχανική μάθηση (machine learning) και στην τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence), οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με θεμελιώδεις και καταλυτικές έννοιες στον τομέα της διαχείρισης, ανάλυσης και χρήσης των δεδομένων όπως εφαρμόζονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. H χρήση δεδομένων είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία των επιχειρήσεων και απαραίτητη προϋπόθεση στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων (data-driven decision-making).

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την ύλη του μπορείς να δεις εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Το ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab - Powered by TITAN είναι ιδανικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης, κατάρτισης και upskilling, αφού στη διάρκειά του θα αποκτήσεις δεξιότητες IT/ programming/ data analysis / data science οι οποίες θα ενισχύσουν το βιογραφικό σου για τα επόμενα βήματα της καριέρας σου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδεικνύεται από μία σειρά πηγών, όπως το Forbes, το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των καλύτερων θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Επιπρόσθετα, μία σειρά από έρευνες και μελέτες, όπως η ανάλυση του GitHub, θεωρούν την Python την κορυφαία γλώσσα προγραμματισμού, με ισχυρή "ζήτηση" τώρα και στο μέλλον.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με βάση την hands-on εμπειρία που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας Python στο πεδίο της Επιστήμης των Δεδομένων (Data Science).

POWERED BY TITAN

Ο ΤΙΤΑΝ υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού με έμφαση στα εργοστάσια τσιμέντου του Ομίλου σε όλο τον κόσμο και στόχο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που έχουν αναδυθεί από την 4η Βιομηχανική Επανάσταση (Industry 4.0). Προκλήσεις ιδιαίτερα έντονες όχι μόνο για την οικονομία, κυρίως τον μεταποιητικό κλάδο, αλλά και την κοινωνία και το κράτος.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, ο ΤΙΤΑΝ συμπράττει με το ReGeneration και το Code.Hub για την υλοποίηση του ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab - Powered by TITAN, ενός προγράμματος απόκτησης/ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους και νέες που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το χώρο τους στην αγορά εργασίας όπως διαμορφώνεται στην ψηφιακή εποχή.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων TITAN | YOUTH MATTERS© που δίνουν προτεραιότητα στους νέους και την ενίσχυση της απασχολησιμότητάς τους μέσα από προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας.

TRAINING PARTNER

Το Code.Hub είναι το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers.

Σκοπό έχει να συνδέσει όλους τους επαγγελματίες του ΙΤ χώρου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε η hands-on γνώση να εμπλουτίζεται αλλά και να μεταφέρεται. Η ομάδα του Code.Hub δημιουργεί και ανακαλύπτει νέες ευκαιρίες εργασίας, συμβάλλει στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής κίνησης και σχεδιάζει από κοινού με τον κάθε προγραμματιστή την δική του καριέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Code.Hub μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Code.Hub δεσμεύεται στην ποιότητα των εκπαιδευτικών του δράσεων, μέσω της συνεργασίας της με το Athens Tech College. Το Athens Tech εγγυάται το αποτέλεσμα με την επιστημονική του σφραγίδα, μιας και είναι το πρώτο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα στις σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πτυχιούχοι

Απόφοιτοι ελληνικών ή ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), μιας εκ των παρακάτω ακαδημαϊκών κατευθύνσεων:

  • Πληροφορικής, Μηχανικών υπολογιστών, Προγραμματισμού
  • Μαθηματικών, Στατιστικής
  • Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
  • Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων
Νέοι

Έως και 29 ετών, καθώς το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους.

Μηδενική ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία

Εργασιακή εμπειρία από 0 έως 3 χρόνια πλήρους απασχόλησης, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών.

Εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες

Ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

Έχεις περισσότερες ερωτήσεις; Μπες εδώ.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στόχος του ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab – Powered by TITAN είναι να προετοιμάσει ειδικευμένους επιστήμονες στον τομέα των δεδομένων, με ισχυρό θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο. Software Engineering, Relational Databases, Python, Business Intelligence, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Visualization και Big Data Technologies & Systems είναι μόνο μερικές από τις θεματικές που θα καλυφθούν για όσους διεκδικήσουν την πρόσβαση στο ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab – Powered by TITAN, δίνοντας τα εφόδια εκείνα που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις θέσεις σε τομείς σχετικούς με τα δεδομένα.