Ιωάννα Θεοδώρου

Η Ιωάννα ειναι κοινωνική επιχειρηματίας που γεφυρώνει την λογική των startups με την κοινωνική προσφορά.

Το 2015, έχοντας ζήσει στην Συρία και διαμένοντας πλέον στην Ελλάδα, δραστηριoποιήθηκε εντατικά ως εθελόντρια και συντονίστρια στο προσφυγικό. Στην συνέχεια δημιούργησε το CAMPFIRE INNOVATION, μια οργάνωση που χαρτογραφεί και δικτυώνει της δράσεις της κοινωνίας των πολίτων στην ανθρωπιστική βοήθεια και υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων. 

Η Ιωάννα έγινε Global Shaper το 2016 και έχει υποστηρίξει την διαμόρφωση του προγράμματος εθελοντισμού του ReGeneration για το 2017-18. Είναι επίσης συνιδρύτρια του Reload Greece και με την επιστροφή της στην Ελλάδα, έχει εμπλακεί ενεργά στον χώρο της κοινωνικης επιχειρηματικότητας, κυρίως μέσα απο τον ρόλο της στην δημιουργία του πρώτου προγράμματος υποστήριξης κοινωνικών επιχειρηματιών του Δήμου Αθηναίων το 2013.

Πηγή εμπνευσης για τις δράσεις τις αποτελούν η διεθνής και καλλιτεχνική της εκπαίδευση. Έχει ζήσει στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, τελείωσε το Γαλλικό σχολείο στο Λονδίνο και κατέχει Bachelor στην Ιστορία Τέχνης (University College London 2011) και Μάστερ στην Διοίκηση Πολιτιστικών ΜΚΟ (University of Warwick 2012).